Haberler

Apaydın: "Servis Araçlarına Geçiş Süresi Tanınsın"

Okul servis araçları ile ilgili 25 Ekim 2017 tarihinde yayımlanan yönetmelikte servis araç sahiplerinin mağdur olduğunu ve yönetmeliğin çıkarılmasının ardından yürürlüğe girdiğini belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Servis sürücüsü esnafımız mağdur edilmektedir.

Okul servis araçları ile ilgili 25 Ekim 2017 tarihinde yayımlanan yönetmelikte servis araç sahiplerinin mağdur olduğunu ve yönetmeliğin çıkarılmasının ardından yürürlüğe girdiğini belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, "Servis sürücüsü esnafımız mağdur edilmektedir. Bu mağduriyet zaman kaybedilmeden giderilmelidir" açıklamasında bulundu.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Okul Servis Araçları Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğin 4. maddesinin 1-k bendi ile okul servis araçlarında yazın serin, kışın sıcak ortam sağlayacak sistemlerin bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir. Söz konusu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle, meslek odalarımıza üye esnafa ait klima sistemi bulunmayan servis araçlarının araç muayenelerinde ağır kusurlu sayılarak muayeneden geçmemekte" ifadelerini kullandı.

"Şoför esnafının mağduriyeti önlenmeli"

Ticari faaliyetini kendi emeği ve kısıtlı sermayesi ile yerine getirmeye çalışan şoför esnafının mesleğini yürütebilmesi için pek çok yükümlülüğü yerine getirmek durumunda olduğunu da anlatan Fevzi Apaydın, "Araçların İmal Tadil Montajı Hakkında Yönetmelik düzenlemelerinde okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda imalat aşamasında klima tertibatının zorunlu olmaması sebebiyle birçok servis aracında klima bulunmamaktadır. Üstelik araçlarda klima tadilatı projeye bağlı tadilatlardan olup, klimanın dışında proje ve TSE onay maliyetleri de esnaflarımıza ek mali külfet getirecek boyuttadır. Öte yandan, Federasyonumuza yapılan müracaatlarda 2010 yılı öncesi üretilen bazı araçlara klima sisteminin sonradan ilavesinin mümkün olamamaktadır" açıklamasında bulundu.

"Mutlaka geçiş süreci olmalı"

Şoför esnafının araçlarına kısa zamanda klima taktırmalarının mümkün olmadığını da kaydeden TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde esnafa ek mali yük getirecek klima zorunluluğunun elzem bir uygulama olmadığı, halihazırda araç ısıtma sistemlerinin yeterli olacağı düşünülmektedir. Bu kapsamdaki taşımacıların mağduriyetinin önlenmesine imkan verecek, okul servis araçlarında yazın serin, kışın sıcak ortam sağlayacak sistemlerin bulundurulması zorunluluğu için, makul bir süre verilerek ertelenmesi şoför esnafımızın mağduriyetini önleyecektir. Akşam çıkarılan yönetmelik hemen sabahleyin yürürlüğe konularak şoför esnafı mağdur edilmemeli. Mutlaka bir geçiş süreci tanınmalı." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Apaydın Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title