Haberler

Antalya: Tarihi Camide Restorasyon Çalışmalarında Sona Yaklaşıldı

Antalya'nın Korkuteli İlçesinde, Tarihi Cami ve Külliyesinde Başlatılan Restorasyon Çalışmasında Sona Gelindiği Bildirildi.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, tarihi cami ve külliyesinde başlatılan restorasyon çalışmasında sona gelindiği bildirildi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde bulunan 1931 yılında yapılan Demirci Süleyman Camii'nin restorasyonu devam ediyor. Daha önce iç ve dış kısmı tamamen yenilenen camide, cami altında bulunan büfenin yıkılamaması nedeniyle restorasyon çalışmaları bir süreliğine durmuştu. Daha önceki çalışmada çatıdan başlanarak, minare, kalorifer sistemi, gün ısısı, taş mermerler, pencerelerin doğramaları tamamen değiştirilmişti.

Cami altındaki büfenin de boşatmasıyla restore çalışmaları tekrar başladı. Yetkililer, bu çalışmalarla Demirci Süleyman Camii'nin Kurban Bayramı'na yetiştirmeye çalıştıklarını kaydettiler.

(AD-ŞT-SÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title