Haberler

Antalya'da Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları Antalya 2. Uluslararası Tiyatro Festivali, 17 Mayıs'ta başlayacak.

Devlet Tiyatroları Antalya 2. Uluslararası Tiyatro Festivali, 17 Mayıs'ta başlayacak.

Festival; İtalya, Küba, Slovakya, İsrail ve Türkiye'den İstanbul ile Ankara Devlet Tiyatrosu gruplarından oluşan birçok sanatçıya ev sahipliği yapacak. Festival, 17 Mayıs'ta dünyaca ünlü İtalya Stüdyo Festi'nin Cumhuriyet Meydanı'ndaki "Doğal Yapaylık" adlı gösterisiyle başlayacak. Küba'dan gelen Habana Compas Dance Grubu ise 18 Mayıs'ta Kaleiçi Yat Limanı'nda "Tutkunun Dansı" adlı gösteriyi sunacak. 19 Mayıs'ta ise Slovak Ulusal Tiyatrosu Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde "Balo Salonu" adlı eserle sanatseverlerin karşısında olacak.

Festival kapsamında Türkiye'den Ankara Devlet Tiyatrosu; "Memleketimden İnsan Manzaraları", "Genç Osman" ve "Bir Delinin Hatıra Defteri", İstanbul Devlet Tiyatrosu ise "Temiz Ev" adlı oyunları sahneleyecek.

Oyunlar, Cumhuriyet Meydanı, Yat Limanı Açık Hava Sahnesi ve Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Türkan Saylan anısına "Türkan Işık Yolcusu" adlı tiyatro oyununu 14 Mayıs Cumartesi akşamı Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda Antalyalılarla ücretsiz buluşturacak.

Türkan Saylan'ın hayatını konu alan Ayşe Kulin'in "Türkan, Tek ve Tek Başına" adlı romanından oyunlaştırılan "Türkan Işık Yolcusu" adlı oyunu, Dilek Türker ve Tiyatro Ayna sahneliyor. Müzikleri Fazıl Say imzası taşıyan, başrollerini Devlet Sanatçısı Dilek Türker, Afife Tiyatro Ödülleri "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllü Yeşim Alıç ve Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Gül Akelli'nin üstlendiği oyunda usta sanatçılara, Ankara Sanat Tiyatrosu'nun ödüllü oyuncusu Ebru Saçar ve Yiğit Çelik eşlik ediyor. Oyunun koreografisi İhsan Bengier, ışık tasarımı ise Yüksel Aymaz'a ait.

Oyun, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın tıp ve eğitim alanında ülkeye kazandırdıkları ve oluşturduğu değerler için verdiği mücadeleleri sahne diliyle anlatmayı, tiyatro seyircisiyle bu aydınlık insanın yaşamını paylaşmayı amaçlıyor. Eser, özellikle bir evlat, bir anne, bir eş, bir vatandaş ve bir doktor olarak; ışığa ulaşmak için mücadele veren bir kadının yolculuğunu seyirciye ulaştırıyor. Oyunda, tiyatronun kendine has doğallığında Türkan Saylan'ın gençlik düşleriyle buluşan gerçek yaşamından kesitler sunuluyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 18. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği devam ediyor. Tiyatro Şenliği, Türkiye'nin çeşitli illerindeki 37 liseden genç tiyatrocuları Antalya'da buluşturuyor. Liseli tiyatrocular eserlerini Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda sahneliyor.

Şenlik çerçevesinde yarın İstanbul Sabancı 50. Yıl Lisesi "Koro", 13 Mayıs'ta İstanbul Maçka Arif Tunçel Endüstri Meslek Lisesi "Kral Ölüyor", 14 Mayısta Antalya Anadolu Lisesi "Guguk Kuşu", 16 Mayıs'ta İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi "Kafkas Tebeşir Dairesi", 17 Mayıs'ta Muğla Ortaca Lisesi

"Keşanlı Ali Destanı", 18 Mayıs'ta ise Özel Antalya Koleji "Cimri" adlı eserleri sahneleyecek.

-ANTDOB'DAN AŞK-I MEMNU"-

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 14 Mayıs'ta Halid Ziya Uşaklıgil'in unutulmaz eseri "Aşk-ı Memnu" ile opera severlerin karşısında olacak.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki temsilde Selman Ada'nın bestelediği "Aşk-ı Memnu"yu sahneye koyan isim Murat Göksu.

Eserde "Bihter" karakterini Sema Çavuşoğlu ve Nurdan Küçükekmekçi Aydın,

"Behlül" karakterini Göksay Yaran ve Oğuz Çimen, "Adnan" karakterini Şafak Güç ve Engin Suna, "Firdevs" karakterini Aslı Ayan, Aytül Büyüksaraç ve Hülya Kazan, "Nihal" karakterini Gizem Ceylan, "Mlle de Courton" karakterini Serap Çiftçi, Ebru Kaptan ve Medine Tuganova, "Beşir" karakterini ise Okan Başel, Oben Bostancı ve Devrim Demirel canlandıracak.

Eserin kostüm tasarımı Nursun Ünlü'ye, dekor tasarımı Kemal Çağda Çitkaya'ya ait. Koroyu ise Caner Ruhselman yönetiyor.

Öte yandan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin aylık "Halkın Gündemi" toplantılarının konuğu da usta tiyatrocu Müjdat Gezen olacak. Antalya Kültür Merkezi'nde 15 Mayıs Saat 14. 00'de konuşmacı olarak "Halkın Gündemi" programına katılacak Müjdat Gezen, aynı gün saat 20. 00'de de AKM Aspendos Salonu'nda

"Acayip Bir Oyun" adlı tiyatrosu gösterisiyle sanatseverlerin karşısında olacak.

-SERGİLER-

AA muhabiri Hüseyin Kanber'in koleksiyonunda yer alan Osmanlıca gazetelerden oluşan "Bir Gazeteci'nin Gazete Koleksiyonu" konulu sergi, Kepez Belediyesi Fuayesi'nde 16 Mayıs'ta açılacak. Gazeteci Kanber'in meslek hayatı boyunca Türkiye'nin çeşitli bölgeleri ile bazı ülkelerden temin ettiği orijinal Osmanlıca gazeteler arasında, Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleşen Türklerin çıkarmış olduğu 1916 tarihli Osmanlıca Hilal gazetesi ile, öldürülen ilk Türk gazeteci Hasan Fehmi Bey'in çalıştığı Serbesti gazetesinin Fransa nüshası da bulunuyor.

Sergide, Hakimiyet-i Milliye, Serveti-Fünün, Zaman, Sabah, Donanma Dergisi, Akşam, Babalık, Türk Sesi, İkbal, Karagöz Dergisi, Yeni Adana Gazetesi başta olmak üzere Osmanlı topraklarında çıkan Fransızca, Almanca, İngilizce ve İtalyanca gazete örnekleri de yer alıyor. Sergi, 25 Mayıs'a kadar Kepez Belediyesi fuayesinde gezilebilecek.

Ebru ustaları M. Sadreddin Özçimi, Evren Kakan ve Fatma Betül Koyuncu'nun klasik ebru sergisi Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı. 100 eserin yer aldığı sergi 14 Mayıs'a kadar görülebilir.

Ressam Nilüfer Kalay'ın yağlı boya eserlerden oluşan sergisi, 20 Mayıs'a kadar Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Sanat Galerisi'nde izlenime açık kalacak.

Bu yıl "Hollywood" temasının işlendiği Kum Heykel Festivali de ziyaretçi bekliyor. "Batman", "Er Ryan'ı Kurtarmak", "Matrix", "Star Wars",

"Titanic", "E. T", "Karayip Korsanları" filmleri dahil 35 filmin kumdan heykelleri, kasım ayına kadar ziyaret edilebilir.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title