Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ANTALYA'nın meyve ambarı Korkuteli'nde üretilerek soğuk hava depolarında saklanan elma, alıcı bekliyor.

Foto: Seralardan foto

===

Elma depoda alıcı bekliyor

ANTALYA'nın meyve ambarı Korkuteli'nde üretilerek soğuk hava depolarında saklanan elma, alıcı bekliyor. Geçmiş yıllarda yurt içi ve yurt dışından alıcı bulan elma, bu yıl depolarda bekletiliyor. Küçükköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Zafer Gencer, "Son 2 hafta içinde alma satışlarında bir hareketlilik oldu ancak bu yeterli değil" dedi. Depolarda 5 bin ton elmanın alıcı beklediğini kaydeden Başkan Gencer, özellikle ihraç edilecek pazar bulamamaktan şikayet etti.

Küçükköy Yaylası başta olmak üzere bölgede yüksek kaliteli üretim yapıldığına işaret eden Gencer, üretimin ise tamamen organik olduğuna dikkati çekti. Yurt içinde elma ihtiyacının büyük bölümünün Korkuteli ve çevresinden karşılandığını belirten Gencer, "Korkuteli elması rengi, kokusu, parlaklığı ve aromasından dolayı iç pazarda özellikle büyük mağazalar tarafından tercih ediliyor. Meyve suyu fabrikalarının da büyük oranda ihtiyacını karşılıyoruz. Ancak şu an depolarımızda bekleyen elma alıcı bekliyor" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Elma fotosu

===

Alafaradın kilimi hayat bulacak

KORKUTELİ Halk Eğitim Merkezi tarafından Büyükköy Beldesi'nde açılan 'Alafaradın kilim' dokumacılığı kursu yoğun ilgi görüyor. İlk defa Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı ile kurs açtıklarını belirten HEM Müdürü M. Harun Topay, beldeye has 'Alafaradın' kilimini yaşatmak istediklerini söyledi. Kursa katılan kursiyerlerin bir yandan meslek öğrendiğini, diğer yandan da aile bütçesine katkıda bulunduğunu anlatan Topay, yakın geçmişe kadar halı- kilim dokumacılığının yaygın olduğu Büyükköy'de dokumacılığın kaybolmaya yüz tuttuğunu vurguladı.

Alafaradın kilimlerini dokuyarak yeniden ekonomiye kazandırılacaklarını belirten Topay, "Alafaradın kilimi dokumacılığı artık yaygınlaşacak. Şu an Büyükköy'de 13 kursiyer kursa katıldı. Yöredeki genç- yaşlı kadınlar tarafından ailelerine katkı sağlamak için gelire dönüştürülecek. Yöreye has olan Alafaradın kilimleri geçmişini Orta Asya'ya dayanan tarihini Türk geleneğinden alan motif ve desenleriyle yöreye yeniden kurulan tezgahlarda varlığını sürdürecek" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Dinçay da, "Büyükköy'de dokunmaya başlanan ve bu yöreye has olan Alafaradın kilimleri motiflerindeki canlılık ve malzeme kalitesiyle dikkati çekiyor. Bu el dokumalarımızın yeniden ekonomiye kazandırılarak Alafaradın kiliminin ününün tüm Türkiye'ye ulaştırılması bizler için bir mutluluk bu sanatı hep birlikte yaşatacağız" diye konuştu. Usta öğretici Neslihan Öztürk tarafından öğretilen dokumacılık kursu 472 saat sürecek.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kurstan foto

===

Gazipaşa'nın sağlığı bozuldu

GAZİPAŞA Devlet Hastanesi'nde 2012 yılında 192 bin 566 hastaya poliklinik hizmeti verdi. 2011 yılında 183 bin 215 kişinin tedavi gördüğü Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde, 2012 yılında tedavi hizmetleri arttı. Devlet Hastanesi'nde 2012 yılında 72 bin 548 hastaya acil müdahale yapılırken, iç hastalıkları servisinde 328'i yatan hasta olmak üzere 21 bin 495 hastaya hizmet verildi.

Genel cerrahi servisinde 403'ü yatan hasta olmak üzere 11 bin 232 hastaya, kadın hastalıkları ve doğum servisinde 745'i yatan hasta olmak üzere 11 bin 625 hasta tedavi edildi. Toplam 192 bin 566 hastanın poliklinik hizmeti gördüğü hastanede, 2 bin 568 ameliyat yapıldı, Yine hastanede, aynı dönem içerisinde 456 doğum gerçekleştirilirken, tedavi görev 13 hasta ise yaşamını yitirdi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Hastaneden resimler

===

Manavgat Hayvan Barınağı açıldı

MANAVGAT Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Barındırma ve Bakım Merkezi törenle açıldı. Örnek Mahallesi Kum Mevkii'ndeki merkezin açılışına çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. 3 bin 600 metrekare alan üzerinde inşa edilen barınağın içinde 1 hizmet binası, 1 bekçi binası, evcil hayvan kafesleri, kanatlı hayvan kafesleri, 300 metrekarelik içinde su kuşlarının bulunduğu gölet, çocuk oyun alanları, otopark, yürüyüş yolları ve kuş yuvaları bulunuyor.

Açılışa katılanlar Belediye Başkanı Şükrü Sözen'le birlikte kafesleri ve hayvan barınağının bulunduğu alanı gezerek inceledi. Hayvan barınağının inşası sırasında eleştiriler almalarına rağmen yılmadan yollarına devam ettiklerini belirten Başkan Sözen, "Bu gün burada bu kadar çok vatandaşımızı, öğrencilerimizi, bizlere destek veren sizleri görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımızı, ne kadar doğru bir hizmete yatırım yaptığımızı bir kez daha anladım" dedi.

Belediyelerin yerel idare olarak bulundukları belde ve bölgenin bütün ihtiyaçlarında imzaları olan, problemlerini gidermekle yükümlü olan kurum ve kuruluşlar olduğuna işaret eden Başkan Sözen, "Bizler görevlerimizi yaparken yaşayan tüm canlıların ihtiyaçlarını düşünüyoruz. Bu dünya sadece insanlara ait değil. Hayvanıyla, bitkisiyle tüm canlılara ait. Onlara karşı da sorumluyuz. Bu merkezi açarak önemli bir sorumluluğumuz yerine getirdik" diye konuştu. Konuşmaların ardından barınağın açılışı yapıldı.

MANAVGAT, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Fethiye'de 'Her yöne 90 dakika'

İSTANBUL Meydan Sahnesi oyuncularının sergilediği 'Her Yöne 90 Dakika' adlı iki perdelik komedi oyunu Fethiye'de sahnelenecek. Mesegün Organizasyon tarafından Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelenecek oyun, 12 Ocak'ta seyirciyle buluşacak. Günümüzde yaşanan trajikomik olayların sergilendiği tiyatro oyununda tiyatrocuların isteği üzerine izleyicilerde oyuna dahil ediliyor. Oyunun seyri sırasında salondaki seyirciler, rol gereği 'İzdivaç' programına çıkıp orada tiyatro yeteneklerini sergileme fırsatı buluyor.

Mesegün Organizasyon sahibi Mehmet Selim Günday, 'Her Yöne 90 Dakika' isimli oyunda yer alan sanatçıların insanların televizyonlardan görmeye alışkın olduğu isimlerden oluştuğunu söyledi. Günday, oyuncular arasında 'Olacak O Kadar' programından tanınan Ahmet Çevik, Cennet Mahallesi'nden Ahmet Kabasakal, Papatyam'dan Deniz Oral'ın yer aldığını belirtti. Herkesi oyuna davet eden Günday, oyunun biletlerinin Kültür Merkezi'nden temin edilebileceğini sözlerine ekledi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Oyundan bir kare

===

Kalitesiz kömür kullanmayın

AFYONKARAHİSAR Belediyesi Çevre Denetim Birimi tarafından kaçak kömür satışının önüne geçilmesi amacıyla kömür satış yerleri denetlendi. Çevre Denetim Birim Sorumlusu Nadide Demirbilek tarafından zabıta müdürlüğü ekiplerinin nezaretinde yapılan denetimlerde, kömür satış belgeleri, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları ve katı yakıt satıcısı kayıt belgeleri kontrol edildi.

Büyük bir titizlikle yapılan denetimlerde, yönetmeliklere uygunsuz satış yapan işyerlerine tutanak tutuldu. Denetimlerin kış aylarında sıklaştırıldığını, ancak yıl içerisinde 7/24 denetim yaptıklarını belirten Demirbilek, kömür satış yerlerinin yanı sıra haneleri ve araçları da denetlediklerini söyledi. Vatandaşlardan, satış izin belgesi bulunmayan kömürleri almamalarını isteyen Demirbilek, bu tür kömürleri kullanan vatandaşlara ceza uyguladıklarını hatırladı. Demirbilek, denetimlerin rutin olarak devam edeceğini de söyledi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: İncelemelerden

===

AKÜ ve Fuar işbirliği yapacak

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Özel Fuar Hastanesi'ni ziyaret etti. Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Yücel, Başhekim Dr. Ali Ertan Ercan ve Başhekim Yardımcısı Nizamettin Kazan'ın da hazır bulundu ziyarette, iki kurumun çalışmaları değerlendirildi. Şehirde sağlık alanında önemli bir yere sahip Fuar Hastanesi ile yapımı devam eden Fuar Termal Otel'in, şehir ve ülke vizyonuna önemli katkı sağlayacağını kaydeden Prof. Dr. Solak, hastanenin başarılı çalışmalara imza attığını belirtti.

Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Yücel, şehrin ilk özel hastanesi olarak 15 yıldır Afyonkarahisar ve çevre illerde başarılı şekilde hizmet vermekten gurur duyduklarını söyledi. Dr. Yücel ise, "Yapısal gelişmelerin iş dünyası ve istihdam yönünden de hareketliliği getireceğine inanıyoruz. Özel ve kurumsal yapının ortaklaşa çalışması son derece önemli. Şehir yapılanmasındaki yeni yatırımlar, rekabeti beraberinde getirecektir. Bunun olumlu yansıması hizmet, kalite ve verimliliğini yükseltecektir" dedi. Ziyarette iki kurumun ortak çalışmalarının artarak devam edeceği açıklandı.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Baca yangını korkuttu

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde bir evin bacasında çıkan yangın, korkuya neden oldu. İstasyonaltı Mahallesi'nde Meryem Türkaslan'ın yalnız oturduğu tek katlı evin asma bacasında önceki gün yangın çıktı. Görenlerin haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Ekiplerin erken müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın nedeniyle evde kısmen maddi hasar meydana geldi. Sandıklı Belediyesi İtfaiye ekipleri, baca temizliğinin önemine işaret ederek, sobalı evlerde belirli aralıklarla baca temizliği yapılması gerektiğini kaydetti.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Yangın söndürme çalışmalarından fotolar

===

Yeteneklerini gösterdiler

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden Genç Halkbilimciler Kulübü tarafından düzenlenen 'Yeteneğini Göster, Sahne Senin Göster Kendini' adlı programda öğrenciler yeteneklerini sergiledi. Ahmet Necdet Sezer Kampusu Erdal Akar Konferans Salonu'ndaki etkinlikte, ilk Barış Manço ile ilgili bir belgesel gösterimi yapıldı. Programda öğrenciler tarafından müzik dinletisi sunuldu. Öğrencilerin özgüvenlerini arttırmak amacıyla düzenlenen program kapsamında, programa katılan öğrenciler şarkı söyledi, kendi yazdıkları şiirleri okudu ve taklitler yaparak yeteneklerini sergiledi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Gösteriden

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Korkuteli Gazipaşa Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title