Haberler

Annan, Kuzey Kore'den Gerilimi Artırmamasını İstedi

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Nükleer Silah Denemesi Yaparak Uluslararası Alanda Tepki Çeken Kuzey Kore'ye, Gerilimi Daha Fazla Artırmaması Çağrısında Bulundu.

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, nükleer silah denemesi yaparak uluslararası alanda tepki çeken Kuzey Kore'ye, gerilimi daha fazla artırmaması çağrısında bulundu.

Annan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ile Kuzey Kore'den, Pyongyang hükümetinin nükleer çalışmalarından doğan sorunun çözümü amacıyla müzakere masasına oturmalarını istedi.

Kuzey Kore'nin yeni bir nükleer silah denemesinde bulunma ihtimaline değinen Annan, BM Güvenlik Konseyinin üzerinde karar alabileceği yeni kısıtlamaların çok sert olabileceği uyarısında bulundu.

Annan, ABD ve Kuzey Kore'nin masaya oturma ihtimali olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, "Tavırlarında değişiklik istediğimiz taraflarla konuşmamız gerektiğini her zaman söyledim. Bu açıdan bakıldığında, ABD ile Kuzey Kore'nin masaya oturmaları gerektiğine inanıyorum" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title