Haberler

Ankara: Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan 'Lübnan' Açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Lübnan'da yaşanan olaylarla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Türkiye yanıbaşında yaşanan insani trajedinin derinleşip bölgesel bir felakete dönüşmesinin engellenmesine, Lübnan'ın yeniden imarına yönelik girişimlere kayıtsız kalamaz" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Lübnan'da yaşanan olaylarla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Türkiye yanıbaşında yaşanan insani trajedinin derinleşip bölgesel bir felakete dönüşmesinin engellenmesine, Lübnan'ın yeniden imarına yönelik girişimlere kayıtsız kalamaz" dedi.

Hisarcıklıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Lübnan'da bir süredir devam eden trajik gelişmelerin dünyada ve Türkiye'de kaygı ile izlendiğini belirterek, "Savaş bir yandan refah ve insani değerlere zarar verirken, diğer yandan da geleceğe dair ümitleri sarsmıştır. Şimdi zaman insani değerlerin öne çıkartılması, refahın yeniden inşası ve ümitlerin yeşertilmesi zamanıdır. Bu da ancak uluslararası işbirliği, sorumlulukların paylaşılması ve dayanışma ile mümkündür" dedi.

Türkiye'nin yanıbaşında meydanan gelen gelişmelere ilgisiz kalmasının düşünelemeyceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Sorunun insani boyutu vicdanlarımızda derin yaralar açarken, ortak bir tarihi paylaştığımızın, benzer kültürel kaynaklardan beslendiğimizin farkındayız. Türkiye bölgesindeki tüm devletlerle, kurumlar ve toplumlarla yakın siyasi, ekonomik ve kültürel işbirliği içindedir. Bunların geliştirilmesinin herkesin yararına olacağı inancındayız" dedi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin demokrasisi, işleyen piyasa ekonomisi, giderek güçlenen esivil toplum örgütleri ve özgüven kazanmış bireyleri ile bulunduğu bölgede bir istikrar adası olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Şüphesiz ki ülkemiz çevresinde barış ve istikrar için çok önemlidir. Bu amaçla barışın korunmasında bireylere, sivil toplum örgütlerine, devletlere ve uluslar arası kuruluşlara görevler düşmektedir" dedi. Türkiye'nin, üyesi olduğu Birleşmiş Milletlerin barışın korunması yolundaki çabalarına çeşitli desteler verdiğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:

"Bu bağlamda, Türkiye yanıbaşında yaşanan insani trajedinin derinleşip bölgesel bir felakete dönüşmesinin engellenmesine, Lübnan'ın yeniden imarına yönelik girişimlere kayıtsız kalamaz. Uluslararası toplumla birlikte tarihi ve insani sorumluluğumuzun yanısıra ulusal çıkarlarımızında gereği olarak barışın korunması yönündeki çabaları destekliyoruz. Türkiye bu konudaki çabalarında tarafların da desteğini almalıdır".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title