Haberler

Ankara: Sezer, Sınır Güvenliğinin Eksiksiz Sağlanması Gerektiğini Vurguladı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, koşullara göre verilebilecek bir sınır ötesi harekatı kararından bağımsız olarak biran önce sınır güvenliğinin eksiksiz sağlanması konusunda gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, koşullara göre verilebilecek bir sınır ötesi harekatı kararından bağımsız olarak biran önce sınır güvenliğinin eksiksiz sağlanması konusunda gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi.

DSP Genel Başkanı Sezer yaptığı yazılı açıklamada, her gün terörle mücadelede birkaç şehit verilirken, Türkiye'nin eli kolu bağlı duramayacağını ifade etti. Terör örgütünün Kuzey Irak'ta yuvalandığına işaret eden Sezer, buradan yola çıkan teröristlerin sınırdan geçerek kan döktüklerini belirtti. Kuzey Irak'tan kaynaklanan terörün önlenmesi için iki yol bulunduğuna dikkat çeken Sezer, "Bir, terör kaynağının Kuzey Irak'ta etkisiz hale getirilmesi, 2 sınır güvenliğinin tam olarak sağlanmasıyla teröristlerin ülkemize sızmasının önlenmesi" ifadelerini kullandı.

Terör kaynağının Kuzey Irak'ta etkisiz hale getirilmesinin, Irak ve bu ülkede egemen olan ABD tarafından buna imkan bulunamaması halinde Irak ve ABD ile işbirliği yapılarak veya bu işbirliği de sağlanamazsa Türkiye'nin tek başına harekatıyla gerçekleştirilebileceğini kaydeden Sezer, şu ana kadar Irak ve ABD tarafının bu konuda olumlu bir yaklaşım içine girmediğinin görüldüğünü bildirdi. Her koşulda Türkiye'nin, güvenliğini sınır ötesinde de sağlama hakkına sahip olduğunu vurgulayan Sezer, Türkiye'nin bu hakkını kullanma kararını, başka ülkelerin değil, kendi iradesiyle ve koşulların çıkarlarına en uygun olduğu durum ve zamanda vermesi gerektiğini ifade etti.

Bununla birlikte teröre kesin darbe vurulabilmesi için sınır güvenliğinin şart olduğunu belirten Sezer açıklamasında şunları kaydetti:

"Günümüzün teknolojik olanaklarıyla doğa koşulları ne kadar zor olursa olsun, Irak'la olan sınırımızın teröristlerce geçiş yolu olarak kullanılan veya kullanılmaya müsait bölümlerini geçilmez kılmak mümkündür. Kuşkusuz böyle bir girişim ne pahasına olursa olsun vatandaşlarımızca yürekten desteklenecek, ayrıca uluslararası toplumun da diyebileceği bir şey olmayacaktır. Sınır güvenliği için yapılacak yatırımların maliyeti, elbette şehitlerimizin kanlarının değeriyle hiçbir zaman karşılaştırılamaz. Ayrıca, bu maliyetin, terörün ülkemize verdiği zarar karşısında sözü bile edilemez. Sınır güvenliğinin tam olarak sağlanması Türkiye'ye çok yönlü avantajlar sağlayacaktır. Terörün nefes borusu tıkanmış olacağından, içerideki terör odaklarının boğulması da kolaylaşacaktır. Türkiye, terör örgütünün sınırlarımız ötesinde Kuzey Irak'taki kaynağının kurutulması, bu arada çeşitli Batı ülkelerindeki faaliyetlerinin durdurulması konusunda ilgili ülkelerden daha güçlü bir şekilde talepte bulunabilecektir. İçeride terör olayları asgari düzeye ineceğinden ekonomik ve sosyal önlemlerin etkili bir biçimde uygulanması ve sonuç alınması imkanı doğacaktır. Sonuçta kan dökülmeyen bir Türkiye hem içeride daha huzurlu ve istikrarlı hem dışarıda daha güçlü ve saygın bir ülke olacaktır. Sonuç olarak belirtmek gerekir ki koşullara göre verilebilecek bir sınır ötesi harekatı kararından bağımsız olarak biran önce sınır güvenliğinin eksiksiz sağlanması konusunda gerekli çalışmalar başlatılmalıdır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title