Haberler

Ankara: Küre Operasyonu Davası...(2)

Kamuoyunda 'Sauna Çetesi' olarak bilinen ve aralarında ünlü türkücü İbrahim Tatlıses ile eski Emniyet Müdür Vekili Ertuğrul Çakır'ın da bulunduğu 18 sanıklı davanın görüşmesine başlandı.

Kamuoyunda 'Sauna Çetesi' olarak bilinen ve aralarında ünlü türkücü İbrahim Tatlıses ile eski Emniyet Müdür Vekili Ertuğrul Çakır'ın da bulunduğu 18 sanıklı davanın görüşmesine başlandı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına 9'u tutuklu 16 sanık ve sanık avukatları katıldı. Sanıklardan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in İstanbul'da talimatla ifade vereceği öğrenilirken, diğer sanık Ertuğrul Çakır sağlık sorunları nedeniyle mahkemeye mazeret dilekçesi vererek duruşmaya katılmadı. Duruşmada kişilik tespitinin ardından savunmalarına geçildi. İlk ifadeyi çetenin lideri olduğu iddia edilen Kasım Zengin verdi. 1998 yılında Ertuğrul Çakır ile bir yola çıktıklarını söyleyen Zengin, "O yolun sonunda buradayız" dedi. Kendisinin İstanbul'da bulunan Mahmut Ustaosmanoğlu yönetimindeki İsmail Vakfı'nda ebcet ilmi öğrendiğinin belirten Zengin, daha sonra Ankara'ya gelerek Aydınlıkevler'de şifalı bitkiler satan bir dükkan açtığını anlattı. Burada kendisini 'MİT'çi Osman' olarak tanıtan sanık Osman Hüseyin Selçuklu ile tanıştığını belirten Zengin, Selçuklu'nun kendisini o dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olan Ertuğrul Çakır ile tanıştırdığını söyledi. Çakır ile sohbetlerde bulunduğunu ifade eden Zengin, Çakır'ın kendisine 'Senin bu bilgilerinden, becerilerinden devletçe yararlanalım' dediğini anlattı. Bu amaçla İstanbul'a gittiğini söyleyen Zengin burada spor, sanat ve mafya camiasının içine girdiğini buradan aldığı bilgileri dosya halinde hazırlayıp Çakır'a verdiğini söyledi. Çakır'ın ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in PKK ile bağlantısı olduğunu ve bu konuda bilgi toplamasını istediğini belirten Zengin, kendisinin de bu amaçla İstanbul Etiler'de bulunan 'Cilveli Bar'ı kiraladığını söyledi. Tatlıses'in barın, yanında bulunan 'Keoks' adlı barda sahneye çıktığını ve burada Tatlıses ile samimiyet kurduğunu anlatan Zengin, Tatlıses ile öğrendiği bilgileri Çakır'a dosya halinde sunduğunu söyledi. Mafya camiasına da girdiğini belirten Zengin, Sedat Peker ve Sedat Şahin'den aldığı bilgileri Çakır'a verdiğini söyledi. Daha sonra Tatlıses ile samimiyetini ilerlettiğini belirten Zengin, Tatlıses ile 10 tane konser için anlaştıklarını belirtti. Masraflarını kendilerinin karşılayacağını söyleyen Zengin, bu kapsamda Ankara'da bir organizasyon firması kurduklarını asker kaçağı olduğu için de firmayı başkalarının adına kurduğunu söyledi.

Tatlıses'in konser vereceğini Çakır'a anlattığını belirten Zengin, düzenlenecek konserden elde edilecek paranın yüzde 25'inin Emniyet Vakfı'nın alacağını, geri kalanın ise kendilerine kalacağını ifade etti. Zengin, Çakır'ın ünlü türkücünün vereceği konserler için kendisine destek verdiğini belirterek, 'İbrahim Tatlıses'i Emniyet'e sevdirelim' dediğini anlattı. Daha sonra bir güvenlik şirketi kurduğunu belirten Zengin, Tatlıses'in de korumalığını da aldığını ifade etti.

"TATLISES'İ EMNİYETE SEVDİRMEK İÇİN 10 TANE KONSER ORGANİZE ETTİK"

Müşteki 'Geyşan' salonu sahibi Zeliha Tüfekçi'nin işlettiği masaj salonunda önceleri müşteri olarak gittiklerini belirten Zengin, Tüfekçi'nin yanında çalışan 'Hakan' isimli kişinin kendisine Zeliha Tüfekçi'nin zorda olduğunu, polislerin Tüfekçi'den rüşvet yediğini ve bundan kurtulmak istediğini söylediğini ifade etti. Kendisinin bu durumu Ertuğrul Çakır'a ilettiğini anlatan Zengin, polislerin yerlerinin değiştirildiğini söyledi. Polislerle Tüfekçi arasındaki irtibatı sağlayan ayakkabıcı Yaşar Kaplan'ın Tüfekçi'yi sıkıştırdığını belirten Zengin, durumu yine Ertuğrul Çakır'a bildirdiklerini söyledi. Her ikisinin de Güdüllü olduğunu belirten Zengin, sorunu böylelikle hallettiklerini ifade etti. Tüfekçi'nin Dikmen'de daha lüks bir yer tutacağını ve havuzlu bir otel bulduğunu söylediğini belirten Zengin, Tüfekçi'nin kendisine ortaklık teklif ettiğini anlattı. Müşteki Alev Banu Şahin'in sahibi olduğu saunayı almaya karar verdiklerini belirten Zengin, Tüfekçi'nin kendisine ortaklık payı olarak 70 milyar lira para verdiğini söyledi. Alev Banu Şahin'in daha önce Tüfekçi'nin yanında çalıştığını ve aralarında sorun bulunduğunu belirten Zengin, Şahin'in saunayı Tüfekçi'nin alacağını duyunca bu alışverişten vazgeçtiğini kaydetti. Tüfekçi'nin getirdiği 70 milyar paradan Ertuğrul Çakır'ın kredi kartı borcu olduğunu söyleyerek, 15 milyarını aldığını, paranın 32.5 milyarını ise Selçuklu'nun aldığını söyledi. Tüfekçinin parasını istemek için devamlı kendisini aradığını söyleyen Zengin, durumu Ertuğrul Çakıra anlattığını, Çakır'ın da kendisine 'Zeliha'ya çok iyilik yaptık. Yaptığımız bu iyiliklerin maddi karşılığı en az 500 milyar lira' dediğini söyledi. Zengin, parayı borç olarak aldığını dolandırmanın söz konusu olmadığını söyledi. Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in hayat arkadaşı Derya Tuna'yı vuran Hüseyin Bozan ile Tatlıses arasında yaşanan olaya ilişkin ise Zengin şunları söyledi:

"Ankara'da bir düğündeydim. Tatlıses beni aradı. Hüseyin Bozan isimli birisinin kendisini tehdit ettiğini 2 milyon dolar para vermediği takdirde Derya Tuna'yı İbrahim Tatlıses'in vurdurttuğunu, Savaş Ay'ın programında açıklayacağı tehdidinde bulunduğunu söyledi. Tatlıses çok sinirliydi. Hüseyin Bozanı vurduracağım diyordu. Ben de kendisine sakin olmasını söyledim. Hüseyin Bozan'ı cepten aradım. Silahları keleşleri hazırlayın şeklinde rol keserek konuştum. Bu sefer İbrahim Tatlıses beni sakinleştirdi. Zaten gayem de bu idi. Ertesi gün İbrahim Tatlıses'in şov programı vardı ve o gün de beraat kandiliydi. Hüseyin Bozan'a bu işlerin iyi olmadığını söyledim ve onları barıştırdım."

"SAUNAYA GİZLİ KAMERA KOYMADIK"

Bu arada duruşmada bazı isimleri hatırlamayan Zengin, mahkeme heyetine, "Bir bu dünyadayım bir öbür dünyadayım. O yüzden isimleri hatırlayamıyorum" dedi. Zengin'in bu sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Süreyya Gönül, "Öbür dünya kalsın, bu dünyadaki olayları anlat" dedi. Zengin, Başkan Gönül'ün sözleri tepki göstererek, "Benim inancımla dalga geçmeyin" dedi. Zengin'in bu sözlerine sinirlenen Mahkeme Başkanı Gönül, "Bana bak çizmeyi aşma. Atarım seni dışarı. Burası mahkeme, anlatacaksan anlat" tepkisini verdi. Mahkeme Başkanı Gönül'ün tepkisinin ardından savunmasını yapmaya devam eden Zengin, Salata Bar'ın otoparkının işletmesinin alınmasıyla ilgili olay hakkında bilgi verdi. Salata Bar'ın otoparkını Fatih Bucak'ın işlettiğini barın sahibinin kendilerine otoparkı işletip işletmeyeceğini sorduklarını belirten Zengin, bu konuda sorunlar yaşadığın söyledi. otopark için 10-13 adamını görevlendirdiğini belirten Zengin, anlaşmazlık devam edince araya Korkut Eken'in girdiğini ve bu işten vazgeçtiklerini söyledi.

Tüfekçi'nin saunasına kamera koymadıklarını belirten Zengin, "Böyle bir şey yapsak sauna sahibine bir şey söylemezdik. onu gizli yapardık" dedi. Askerlerin çatışmasının arasında kaldığın öne süren Zengin, "Ertuğrul Çakır bana askeriyede gizli istihbarı örgütlemeler olduğunu bunların içine sızmamı söyledi. Ben de bildiklerimi kendisine ilettim. Bunları eski bir savcılıkta da anlattım" diye konuştu. MİT'te 2 ay kaldığını öne süren Zengin, istendiği takdirde kamera görüntülerinden bunun ortaya çıkacağını ileri sürdü. Başbakan ile de 6 defa görüştüğünü iddia eden Zengin, görüşmelerde kimlik vermeden rahatça girip çıktığını belirtti. Zengin'in duruşmada en ilginç olayı ise ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin sahibi olduğu güvenlik şirketine eleman temini edilmesini açıklaması oldu. Sanık Yüzbaşı Nuri Bozkır'ın Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi olayı ile ilgili kendisine "Çuval geçirdiler. Namusumuzu kurtaracağız" dediğini söyledi. Bozkır'ın Cheney'in Irakta koruma şirketi olduğunu ve buraya 150 kişilik güvenlik görevlisi gönderileceğini söylediğini belirten Zengin, bu kişilerden yüzünün piyasadan toplanacağını geri kalanının ise Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan gönderileceğini kendisine bildirildiğini söyledi. Zengin, operasyon yapılınca bu olayı gerçekleştiremediklerini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title