Haberler

Ankara: Gül'ün "Dünya İnsan Hakları Günü" Mesajı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İnsan Haklarının, Uluslararası Toplumun Önemli Bir Üyesi Olan Türkiye'nin Dış Politikasının Öncelikli Alanları Arasında Yer Aldığını İfade Ederek, Günümüzde Uluslararası Toplumun Saygın Üyesi Olmanın Temel Ölçütlerinden Birinin Demokrasi, İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü Alanlarında Çağdaş Standartlara Uyum Düzeyi Olduğunu Kaydetti.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, insan haklarının, uluslararası toplumun önemli bir üyesi olan Türkiye'nin dış politikasının öncelikli alanları arasında yer aldığını ifade ederek, günümüzde uluslararası toplumun saygın üyesi olmanın temel ölçütlerinden birinin demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü alanlarında çağdaş standartlara uyum düzeyi olduğunu kaydetti.

Gül, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Birleşmiş Milletler örgütünün kurucu üyelerinden olan Türkiye'nin İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni kabul eden ilk 50 ülke arasında olduğunu hatırlattı. Türkiye'de son yıllarda şeffaflık ve işbirliği anlayışıyla yürütülen insan haklarının korunması ve daha ileriye götürülmesi yönündeki kararlılıklarının 9 reform paketi ve bir dizi Anayasa değişikliğiyle teyid edildiğini belirten Gül, "Bu konudaki çalışmalarımız, öncelikle, devletin kendi vatandaşlarının bu alandaki demokratik talep ve beklentilerine en etkin biçimde yanıt vermek yönündeki temel sorumluluğunun gereğidir" dedi.

Temel hak ve özgürlüklerin, demokratikleşmenin ve yargının işleyişinin daha ileri götürülmesine odaklanan ve kararlılıkla uygulanan reform sürecinin üç temele dayandığını kaydeden Gül, "Bunlar, ulusal mevzuatımızda gerekli değişikliklerin yapılması, söz konusu değişikliklerin layıkıyla uygulanmaya konulması ve bu alanda mevcut uluslararası sözleşme ve mekanizmalara taraf olunması olarak özetlenebilir. İnsan hakları, bu anlamda, uluslararası toplumun önemli bir üyesi olan ülkemizin dış politikasının da öncelikli alanları arasında yer almaktadır. Günümüzde uluslararası toplumun saygın üyesi olmanın temel ölçütlerinden biri demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü alanlarında çağdaş standartlara uyum düzeyidir" açıklamasında bulundu.

Bu bağlamda, insan hakları alanında uluslararası sözleşmelere taraf olunmasında sağlanan ivmenin, 2006 yılında en ileri seviyesine çıktığına işaret eden Gül, Türkiye'nin insan hakları alanındaki tüm Birleşmiş Milletler Sözleşmeleri'ne taraf olduğunu kaydetti. Gül, "İnsan hakları alanındaki politikalarımız, vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini mümkün olan en ileri düzeye getirmeye katkıda bulunmaktadır. Bu politikalarımız, aynı zamanda, uluslararası ilişkiler ve dış politikamızda, ayrılmaz bir parçası olduğumuz uluslararası toplumun diğer saygın üyeleriyle beraber aynı mercek arkasından çağdaş dünyaya baktığımızın ve ortak amaçlar benimsediğimizin teyidini teşkil etmektedir. Hükümetimiz bu konudaki politikaların sürdürülmesinde kararlıdır. BU düşüncelerle, halkımızın ve uluslararası toplumun İnsan Hakları Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title