Haberler

Ankara: Erdoğan'ın "Lozan Barış Antlaşması'nın 83. Yıldönümü" Mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin atıldığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin atıldığını belirtti.

Başbakan Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması'nın 83. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Başbakan Erdoğan mesajında, "İstiklal mücadelemizde cephede kazandığımız büyük zaferin diplomatik tamamlayıcısı olan Lozan Barış Antlaşması'yla bağımsızlığımız ve egemenliğimiz uluslararası alanda tescil edilmiştir" dedi.

Türkiye tarihinin önemli bir dönüm noktası olan antlaşmayla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin atıldığını vurgulayan Başbakan Erdoğan mesajında şunları kaydetti:

"Millet olarak, devlet olarak Türkiye'yi bu temeller üzerinde yükselterek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımakta kararlıyız. Lozan Barış Antlaşması'nın 83. yıldönümünü kutluyor, bu vesileyle antlaşmanın mimarı olan devlet adamlarımızı ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title