Haberler

Ankara'da Yerel Yönetimler

Büyükşehir Belediyesi'nin Gerçekleştirdiği Projelerle Her Geçen Gün Büyüyen Ankara, Yeniden Düzenlenerek Genişletilen Bulvarlar ve Yeni Açılan Yollarla Daha Modern Bir Hale Geliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Yapılan Açıklamaya Göre, Hızlı Bir Yapılaşma ve Büyüme Sürecine Giren Başkentte Yeni Açılan Yollar ve Mevcut Ana Arterlerin Genişletilmesi Trafiği de Önemli Ölçüde Rahatlatıyor. Büy...

Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği projelerle her geçen gün büyüyen Ankara, yeniden düzenlenerek genişletilen bulvarlar ve yeni açılan yollarla daha modern bir hale geliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, hızlı bir yapılaşma ve büyüme sürecine giren başkentte yeni açılan yollar ve mevcut ana arterlerin genişletilmesi trafiği de önemli ölçüde rahatlatıyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın 2006 yılında gerçekleştirdiği faaliyetleri çerçevesinde yeni yol açma, yol yapım ve asfalt dökme gibi hizmetler ilçe, belde ve köylere kadar götürüldü. Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca 2006 yılında toplam 108 kilometre yeni yol açılırken, köy yollarına toplam 602 bin ton, merkez ilçelere de 1 milyon ton asfalt serildi. Bu yolların altyapısı için toplam 278 bin ton mekanik stabilize malzeme harcandı. 2006 yılında TOKİ tarafından Karacaören'de yapılan toplu konut alanlarının Özal Bulvarı'na (Esenboğa Yolu) bağlantısı için 3 yeni yol açıldı. Toplam 3 bin 175 metre mesafede ve 25 metre genişliğindeki yollar 3 gidiş 3 geliş olmak üzere toplam 6 şerit olarak düzenlendi. Yolların asfaltlama işlemleri de tamamlandı. Konya Yolu ile Mimar Sinan Caddesi bağlantı yolunun da yapımına başlandı. 35 metre genişliğinde bir bulvar olarak yapılacak yolun, alt yapı çalışmaları sürdürülüyor. Çukurambar 53. Cadde de 20 metre genişliğinde ve 360 metre uzunluğunda açılan yolun asfaltı serilirken, Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca yeni yapılan bir başka yol da Kızılırmak 44. Cadde oldu. 20 metre genişliğinde 200 metre uzunluğunda yeni yapılan yolun asfaltlama işlemleri de bitirildi. Eryaman 19. caddede 15 metre genişliğinde 800 metre uzunluğundaki yol tamamlanırken, Saray'da yaptırılan spor kompleksinin etrafında toplam 9 kilometrelik 3 adet bağlantı yolu yapıldı. 20 metre ve 10 metre genişliğinde düzenlenen yolların alt yapı çalışmaları devam ediyor. Başkent'in hemen her tarafında yapılan yeni yol çalışmalarının bir kısmı ise Ballıkuyumcu'da gerçekleştirildi. Ballıkuyumcu'da toplu konut alanı için 20 yeni yol açıldı.

OSTİM Bölgesi'nde bulunan Bağdat Caddesi ile Alınteri Bulvarı'nı birbirine bağlayan Uzay Çağı Caddesi'nde yol genişletme çalışmaları bitirildi, asfalt ve bordür çalışmaları da tamamlandı. 25 metre genişliğinde bin 200 metre uzunluğunda yapılan yol trafiğe de açıldı. Yakacık'taki çalışmalar yeni yerleşim birimlerine açılan yollarla devam ediyor. 25-35 ve 50 metre genişliğinde tasarlanan 3 yeni yolun uzunluğu toplam 2 bin 200 metre oldu. İvedik Organize Sanayi'nden Yuva Köyü ve otobana bağlantı için 25 metre genişliğinde düzenlenen yolun uzunluğu bin 300 metre olurken, Bağlum-Sirkeli arası 8 kilometrelik mesafede de 25 metre genişliğindeki yolun asfalt çalışmaları devam ediyor. 3 kilometre uzunluğundaki Bağlum-Pursaklar bağlantı yolunda asfaltlama işlemleri tamamlanarak trafiğe açılırken, Hasanoğlan beldesinde toplam uzunluğu 800 metre olan 15-20 ve 25 metre genişliklerindeki 3 yol yapıldı. 2006 yılında Cevizlidere Caddesi yeni baştan yapılırken, 2 bin 600 metre uzunluğundaki yol 25 metre genişliğinde 3 gidiş 3 geliş toplam 6 şerit olarak düzenlendi. Ceyhan Atıf Kansu Caddesi ise bin 700 metre uzunluğunda ve 17 metre genişliğinde yapıldı. Asfalt çalışması tamamlanan cadde, 2 gidiş 2 geliş toplam 4 şerit olarak yapıldı.

KÖYLER ASFALTA KAVUŞTU

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde köylerin büyük bir kısmı asfalta kavuştu. 5216 sayılı yasa ile Büyükşehir Belediyesi sınırlarına katılan ve mahalle statüsü kazanan köy yollarına ilk kez Büyükşehir Belediyesi tarafından sıcak asfalt atılarak, köyler modern bir görünüme kavuşturuldu. Yapılan çalışmalarla 2006 yılında 152 adet köye toplam 602 bin ton asfalt serildi. Asfalt çalışması yapılan köy yollarının toplam uzunluğu 585 kilometre oldu. Köy yollarına şehir merkezinde kullanılan asfaltla aynı kalitede asfalt kullanıldığını belirten yetkililer, ilk etapta köy yollarının şehir merkezi ile bağlantı yollarının yapıldığını ve köy içlerine girilmesi için bazı yerlerde alt yapı çalışmalarının tamamlanmasını beklediklerini söylediler. 2006 yılında ilçelere göre asfalt çalışması yapılan köylerin sayıları şöyle:

"Akyurt 24, Altındağ 6, Altınova 2, Ayaş 6, Bala 2, Bezirhane 1, Çanıllı 4, Çankaya 1, Çubuk 30, Esenboğa 7, Etimesgut 2, Gölbaşı 21, Kalecik 4, Karaali 4, Karagedik 1, Kazan 5, Keçiören 1, Mamak 1, Sarayköy 1, Selametli 3, Sincan 2, Sirkeli 8, Temelli 1, Yenikent 4, Yenimahalle 11 köy."

(TS-MAY-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title