Haberler

Ankara: Başbakan Erdoğan'ın Polonya Meclis Başkanı Jurek İle Görüşmesi

Polonya Meclis Başkanı Marek Jurek, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi oyalamaması ve Türkiye'ye haksızlık yapmaması gerektiğini dile getirdi.

Polonya Meclis Başkanı Marek Jurek, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi oyalamaması ve Türkiye'ye haksızlık yapmaması gerektiğini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın davetlisi olarak Ankara'da bulunan Polonya Meclis Başkanı Marek Jurek ile Başbakanlık Merkez Bina'da biraraya geldi. Alınan bilgiye göre, görüşmede Polonya Meclis Başkanı Jurek, Polonya'nın Türkiye ile ilişkilerini daha da geliştirmek istediğini ifade etti. Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediklerini ifade eden Jurek, "Türkiye oyalanmamalı ve Türkiye'ye haksızlık yapılmamalı" dedi. Jurek, Türkiye ile karşılıklı yatırım ve ticareti artırmak istediklerini, bu çerçevede özel sektörün teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Başbakan Erdoğan ise, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Erdoğan, Jurek'e İstanbul'daki Polonozköy Beldesi'ni mutlaka görmesini tavsiye ederken, Jurek de Erdoğan'a, "Elbette, görmeden gider miyim" karşılığını verdi. Jurek'in yarın İzmir, Efes ve Kuşadası'na, cumartesi günü ise İstanbul ve Polonozköy'e gideceği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title