Haberler

Ankara: 9 Dışişleri Görevlisininin Ölümüne Sebep Olan Sürücüye 22 Yıl Hapis

Dışişleri Bakanlığı Personeli 9 Kişinin Öldüğü ve 16 Kişinin de Yaralandığı Trafik Kazasına Sebebiyet Vermekten Tutuklanan Özel Halk Otobüsü Sürücüsü Celal Bozkurt'a 22 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Verildi.

Dışişleri Bakanlığı personeli 9 kişinin öldüğü ve 16 kişinin de yaralandığı trafik kazasına sebebiyet vermekten tutuklanan özel halk otobüsü sürücüsü Celal Bozkurt'a 22 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme, Celal Bozkurt'un 15 yıllık hapis cezasını, hava şartlarına rağmen aracı süratli kullanması, gereken özeni ve dikkati göstermemesi nedeniyle yasanın 'bilinçli taksir' hükmüne göre yarı oranında artırarak 22 yıl 6 aya çıkardı. Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara'da yaklaşık 10 ay önce İstanbul yolu Sivil Savunma Koleji önünde meydana gelen ve 8'i Dışişleri Bakanlığı personeli 9 kişinin öldüğü, 16 kişinin de yaralandığı trafik kazasına sebebiyet vermekten tutuklu yargılanan Yeşil Özel Halk Otobüsü sürücüsü Celal Bozkurt'u ''bilinçli taksir sonucu birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermekten'' 22 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, kazaya karışan diğer araç sürücüsü Ferhat Özel'in ise üzerine atılı suçun yasal unsurları oluşmadığından beraatine karar verdi. Mahkeme, sanık Celal Bozkurt'u ilk olarak, eylemine uyan 5237 sayılı TCK'nın 85/2. maddesi uyarınca kazanın oluş biçimi, sanığın taksire dayalı kusurunun ağırlığı ve meydana gelen zarar ve tehlikenin büyüklüğünü göz önüne alarak, kanunda hükmedilen cezanın üst sınırı olan 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Bozkurt'un cezası, hava şartlarına rağmen aracı süratli kullanması, gereken özeni ve dikkati göstermemesi nedeniyle TCK'nın 22/3. maddesinde yer alan ''bilinçli taksir'' hükmüne göre yarı oranında artırılarak, 22 yıl 6 ay hapis cezasına çıkarıldı. Sanık Bozkurt'un cezasında başka kanuni arttırım ve indirime yer olmadığı belirtilerek, sanığın sürücü belgesinin de 3 yıl geri alınmasına karar verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title