Haberler

Ankara: 2007 Yılı Bütçe Müzakereleri

TBMM Genel Kurulu'nda Başbakanlık, MİT, Mgk Genel Sekreterliği ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurulu Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2007 Yılı Bütçesi Görüşülüyor.

TBMM Genel Kurulu'nda Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurulu Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2007 yılı bütçesi görüşülüyor.

Görüşmeler zaman zaman gergin ve tartışmalı geçerken AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Başbakanlık bütçesi üzerinde görüşlerini aktardı. Bağış, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Sosyalist Enternasyonal toplantısı için bugün Lübnan'a gittiğini hatırlatarak, "Niye gitti anlamıyorum çünkü CHP sosyalist değil statükocu, enternasyonalist değil içe kapalı" dedi. Bağış, AK Parti'nin TBMM Genel Kurulu'nda Lübnan'a asker gönderme kararını çıkartırken, CHP'nin bunu eleştirdiğini ve karşı çıktığını anımsatırken, "Şimdi hangi yüzle, 'İsrail'i korumaya gittiğini' iddia ettiği askerleri ziyarete gidecek anlamıyorum" diye konuştu. CHP'nin ekonomi anlayışını eski Doğu Bloku zihniyetine benzeterek eleştiren Bağış, "CHP tek kanallı siyah beyaz televizyon, CHP manyetolu telefon anlayışındadır. Bunu halka anlatmak lazım" dedi.

Bağış'ın ardından CHP'nin hükmü şahsiyetine ağır hakaret ettiği gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Egemen Bağış'ın Başbakan Erdoğan'ın yakın danışmanlarından bir tanesi olduğunu hatırlatarak, "Ben, AK Parti içinde ulusal duyarlılığı olan bir çok arkadaşım olduğunu biliyorum. Ama sayın Bağış'ı ne yazık ki bu kategoride göremiyorum. Sayın Bağış AK Parti'ye de, sayın başbakana da yük olan kadrolardan bir tanesi. Eleştirileri doğaldır çünkü sayın Bağış'ın mesleği pazarlamacılık. New York'ta bilmem hengi caddede mağazanız vardı ama burası mesleğinizi yapmak için uygun yer değil sayın Bağış. Burası Türkiye Cumhuriyeti devletinin parlamentosu ve CHP de bu devletin temel kurumlarından bir tanesi" ifadelerini kullandı.

Koç'un ardından yeniden kürsüye gelen Egemen Bağış ise, ABD'de legal bir statüde çalışırken Başbakan Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelerek siyasete girdiğini anlattı. ABD'de yaşadığı 17 yıl boyunca ABD'deki Türk derneklerinde aktif görev yaptığını kaydeden Bağış, ABD'de Türkiye için yaptığı çalışmalar nedeniyle aldığı bir çok ödül olduğunu, bu ödüllerin MGK Genel Sekreterliği'nden Cumhurbaşkanlığı'na ve Başbakanlık'a kadar pek çok kurum tarafından verildiğini söyledi. Koç'un kendisinin ulusal hassasiyete duyarlılığı olmadığını söylediğini anımsatan Bağış, "Benim içinde bulunduğum AK Parti, kimsenin yaşatmadığı ulusal kararlılığı yaşatmıştır. Tek karış toprak vermeden, bir tek asker çekmeden Kıbrıs'ta dengeleri korumuştur" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title