Haberler

Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla ilk defa altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası adı altında çıkarılan iki yeni ürün...

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla ilk defa altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası adı altında çıkarılan iki yeni ürün hakkında değerlendirmede bulundu.

Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, sanayicinin, yatırımcının atıl durumdaki altınlarının değeri üzerinden ek getiri elde etme imkanına sahip olacağı uygulamanın devlet kaynakları ve bireysel kazanç açısından oldukça faydalı ve önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'de 2 bin 200 ton altın olduğunun tahmin edildiğini ifade eden Kösemusul, "Bunun ekonomik değeri 100 milyar dolardır. Bu değeri ekonomiye kazandırmak için hepimize görevler düşmektedir. Geçtiğimiz hafta başlayan uygulamanın ülkemiz genelinde olduğu gibi Sakaryamızda da ilgiyle karşılanacağını düşünüyorum. Üyelerimize ve Sakaryalılara, 23-27 Ekim tarihlerinde ilimiz Ziraat Bankası merkez şubede talep toplama ile başlayacak uygulamaya katılmalarının faydalı olacağını düşünüyorum. Hem devletimiz hem halkımız kazansın." ifadelerini kullandı.

İş dünyasının ve Sakaryalı yatırımcıların en yüksek katkıyı sağlayacağına inandığını vurgulayan Kösemusul, altınların çalınma, kaybolma riskinden kurtulduğu gibi ülke ekonomisine ve ek getiri anlamında altın sahiplerine de kazanç sağlayacağını aktardı.

"Yastık altı" olarak tabir edilen ve atıl bir şekilde bekleyen altının ekonomiye hiçbir katkısının olmadığına dikkati çeken Kösemusul, uygulama ile ülke altın rezervlerinin güçlenmesinin yanı sıra, finansal sistemin derinlik kazanmasını sağlayacağının altını çizdi.

Ziraat Bankası'ndan SATSO'ya yapılan yazılı bilgilendirme hakkında bilgi veren Kösemusul, şunları kaydetti:

"Bankadan yapılan açıklamada, 22 ve 24 ayar sikke (çeyrek, yarım, tam) altınlar, ziynet altınları ve külçe altınların kabul edileceği, üzerinde değerli, değersiz taş olan altınlar ile Reşat Altın kabul edilmeyeceği, kabul edilecek altınlarda hiçbir iskonto veya değer kaybı söz konusu olmayacağı da belirtilerek, bütün altınların has altın karşılığı olarak kayda alınacağı ifade edildi. Açıklamada ayrıca altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası getirilerinden vergi alınmayacağı, diğer yandan 90 günlük süreden sonra 2 yıllık vade beklemeden hiçbir kesinti yapılmadan ve günlük getirisi de nakit olarak geri alınabileceği belirtildi. Fiziki olarak altınların iadesi 2 yıllık vade sonunda gerçekleşebilecek."

Kaynak: AA / Ekonomi

Hazine Müsteşarlığı Mahmut Kösemusul Türkiye Sakarya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title