Haberler

Almanya Dışişleri Bakanı Steınmeıer Bakü'de

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Almanya'nın Dışişleri Bakanı Frank-walter Steinmeier, Azerbaycan'ın Enerji Alanında Önemine İşaret Ederek, "Avrupa Birliği, Azerbaycan ile Bu Alanda İlişkilerini Geliştirmek İstiyor" Dedi.

Avrupa Birliği (AB) dönem başkanı Almanya'nın Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Azerbaycan'ın enerji alanında önemine işaret ederek, "Avrupa Birliği, Azerbaycan ile bu alanda ilişkilerini geliştirmek istiyor" dedi.

Resmi bir ziyaret amacıyla Bakü'de bulunan Steinmeier, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile düzenlediği ortak basın toplantısında, AB'nin yeni komşuluk siyasetine değindi. "Ülkesinin dönem başkanlığı süresince Güney Kafkasya ülkeleriyle ilişkilerinin geliştirilmesi için gerekli çabayı harcayacağını" anlatan Steinmeier, Azerbaycan'da ekonomik ve demokratik alanlarda yapılan reformlara önem verdiklerini ifade etti. Steinmeier, bu reformların adaletli devlet yapılanmasında ve demokrasinin gelişmesinde önemli adımlar olduğuna dikkat çekti.

Memmedyarov da, Steinmeier ile görüşmelerinde iki ülkeyi ilgilendiren çeşitli konuları ele aldıklarını ifade ederek, bu çerçevede enerji alanında iş birliği, bölgesel sorunlar, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ ile ilgili gelişmeleri görüştüklerini bildirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in birkaç gün önce Almanya'yı ziyaret ettiğini ve çeşitli temaslarda bulunduğunu anımsatan Memmedyarov, ikili ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiklerini söyledi. Memmedyarov, İran'ın nükleer programıyla ilgili gelişmelerin sorulması üzerine, "sorunların diplomatik yollarla çözümünden yana olduklarını" bildirdi.

Steinmeier'in, Bakü'deki temasları sırasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilmesi ve çeşitli üst düzey yöneticilerle bir araya gelmesi bekleniyor.

Steinmeier'in Bakü ziyaretinin Aliyev'in Almanya'dan dönüşünden hemen sonra yapıldığına işaret eden uzmanlar, Almanya'nın Güney Kafkasya ve Hazar bölgesinde etkinliğini artırmak istediğini, bu kapsamda AB dönem başkanlığı süresince özellikle enerji güvenliği konularını da göz önüne alarak yeni açılımlar yapmasının beklendiğini dile getiriyor.

(MN-SŞ-SŞ -HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title