Haberler

Almanya'da Erken Emekliler Artıyor

Almanya'da çalışanların yarısına yakınının zamanından önce erken emekli olmayı tercih ettikleri bildirildi.

Alman Emeklilik Sandığı, 2010 yılında 320 bin kişinin erken emekliliğe ayrıldığını açıkladı. Ülkede son yıllarda erken emekli olmak isteyenlerin sayısında büyük patlama yaşandığı belirtildi. Emekli Sandığı, erken emekli olmanın emeklilik maaşında aylık ortalama 113 Euro düşmesine neden olduğu uyarısında bulundu. İstatistikler, Almanya'da erkenden emekli olma oranının beş yıl önce yüzde 41,2 ile daha düşük olduğunu, 2000 yılında ise oranın yüzde 14,5 seviyesinde seyrettiğini ortaya koydu. Ülkede erken emekliye ayrılanlar ortalama 3 yıl 2 ay erken emekliye ayrılmış oluyor. Sendikalar ise halen 67 olan emeklilik yaşı nedeniyle önümüzdeki dönemde de erken emekliye ayrılanların sayısında artış yaşanacağını ve bu durumun çalışanlar açısından olumsuz bir gelişme olduğunu bildirdiler.

YAŞLI BAĞIMLILAR ARTIYOR

Öte yandan Almanya'da yaşlıların giderek daha fazla alkol ve uyuşturucu bağımlısı olduğu bildirildi. Federal Hükümetin Uyuşturucu Sorumlusu Mechthild Dyckmans, yaptığı açıklamada ülkede 60 yaşın üzerinde 400 binden fazla kişinin alkol bağımlısı olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title