Haberler

Almanya'da Demiryolu Grevi Hayatı Felç Etti

Almanya'da Demiryolu Makinistleri Yük Treni Seferlerinde Başlattıkları İş Bırakma Eylemlerini Yolcu Trenleri Seferlerine de Taşıdı. Onbinlerce Yolcuyu Yollarda Bırakan Grev Alman Ekonomisini de Olumsuz Yönde Etkiliyor.

Almanya'da demiryolu makinistleri yük treni seferlerinde başlattıkları iş bırakma eylemlerini yolcu trenleri seferlerine de taşıdı. Onbinlerce yolcuyu yollarda bırakan grev Alman ekonomisini de olumsuz yönde etkiliyor.

Almanya'da dün yük treni seferlerinde grev yapan makinistler, bugün de yolcu treni seferlerinde grev başlattı.

Almanya'nın birçok yerinde yolcu trenlerinin sadece dörtte birinin sefere çıkması nedeniyle özellikle ülkenin doğusundaki tren seferlerinde büyük aksaklıkların yaşandığı bildirildi.

Alman Makinistler Sendikası (GDL) yönetiminden Thomas Gelling, 17 Kasım Cumartesi sabahına kadar grev yapılacağını duyurdu. Sendikanın verilerine göre yolcu taşımacılığında başlatılan grev özellikle Almanya'nın doğusunda etkili oldu. Doğuda yolcu trenlerinin yalnızca yüzde 15'i istasyonlardan haraket etti. Batı Almanya'da da yolcu treni seferlerinin üçte ikisinin yapılamadığı kaydedildi. Alman Devlet Demiryolları yönetimi de, hızlı tren seferlerinin üçte ikisinin yapılabildiğini açıkladı.

Alman Devlet Demiryolları'nın yolcu taşımacılığından sorumlu yönetim kurulu üyesi Karl-Friedrich Rausch, iptal edilen seferleri karşılayabilmek için 500 dolayında otobüs kiralandığını söyledi. Rausch, grevin neden olduğu olağanüstü durum karşısında yaklaşık bin kişilik bir personeli görevlendirdiklerini kaydetti. Demiryolları yönetimi acil ulaşım planını internet sitesinde yayınlarken ücretsiz telefon hattı kurdu.

Yük treni makinistlerinin de Çarşamba gününden beri grev yapmaları nedeniyle, Almanya'nın en önemli limanlarından biri olan Hamburg limanında da çalışmaların büyük ölçüde aksadığı ve bu durumun ülke ekonomisine önemli ölçüde zarar verebileceği belirtildi. Hamburg liman yönetimi sözcüsü, yük treni seferlerinin yüzde 50'lik kısmının iptal edildiğini söyledi. Hamburg limanından her gün ortalama 200 dolayında yük treni kalkıyor.

Bu arada otomobil üreticisi Volkswagen'den yapılan açıklamada, Almanya'nın doğusunda bulunan 4 tesiste olağanüstü planların devreye sokulduğunu, sevkiyatların bundan sonra ağırlıkla karayolu üzerinden yapılacağını duyurdu. Audi firması ise bazı fabrikalarda üretimi kısma önlemine başvurulduğunu açıkladı. Daimler ve Porsche grupları henüz bir sıkıntı yaşamadıklarını duyurdular.

GDL, makinistler için toplu sözleşme hazırlanmasını ve ücretlerin yüzde 31'e varan oranlarda artırılmasını talep ediyor.

(DW-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title