Haberler

Almanya'da 9 Kişinin Ölümüyle Sonuçlanan Yangının Ardından Yetkililer Ortak Basın Toplantısı Düzenledi

Almanya'nın Ludwigshafen Şehrinde Dün Öğleden Sonra Çıkan Yangının Ardından Yetkililer Ortak Basın Toplantısı Düzenledi.

Almanya'nın Ludwigshafen şehrinde dün öğleden sonra çıkan yangının ardından yetkililer ortak basın toplantısı düzenledi.

"Ludwinshafen tarihinin en büyük yangını ile karşılaştık" açıklaması yapan yetkililer, bugün ortak basın toplantısında biraraya gelerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ludwigshafen Belediye Başkanı Eva Lohse olaydan derin üzüntü duyduğunu belirterek, "Ludwigshafen şehri dün tarihinin en büyük yangınıyla karşılaştı" dedi.

Lohse, "Dün burada karnaval vardı, bu nedenle de bazı yollar trafiğe kapatılmıştı. Olay yerine ilk ulaşanlar polis güçleri ve gönüllü itfaiye erleri olmuştur. Örnek bir çalışma gösteren itfaiye erleri, can kaybının daha fazla artmaması için kendi canlarını tehlikeye atarak yoğun çaba sarf etmişlerdir. Böylece felaketin daha da büyümesi önlenmiştir" şeklinde konuştu.

"Umarım böyle bir olay bir daha yaşanmaz" diyen belediye başkanı, yangında mağdur olan tüm vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanacağını ve bağış kampanyası açılarak gerekli desteklerin verileceğini bildirdi.

Yangının çıkış sebebi hakkında bilgi vermeyen Lohse, yangından yaralı olarak kurtulan ve hastanede tedavi altında bulunan bir çocuğun ifadesine başvurduklarını belirtti. Belediye başkanı çocuğun şu an durumunun iyi olduğunu ve hastanede gözetim altında tutulduğunu bildirdi.

Belediye Başkanının ardından Ludwigshafen İtfaiye Müdürü Peter Friedrich yaralılar hakkında bilgi vererek, "Bazı vatandaşlar panikleyerek camdan atladı, bu esnada yaralanmalar yaşandı" dedi.

Olay yerine önce polis ekiplerinin ulaştığını bildiren Friedrich, gazetecilerin itfaiye ekiplerinin olay yerine geç gelmesiyle ilgili yönelttiği sorulara, "Bu konuyu kesinlikle kabul etmiyorum. Bize ihbar gelir gelmez anında olay yerine hareket ettik . İtfaiyenin geç kaldığı iddialarını kabul etmiyorum" şeklinde cevap verdi.

İtfaiye ekiplerinden de yaralananların olduğunu duyuran itfaiye müdürü, yaralıların ayakta tedavi gördüğünü, durumlarının ağır olmadığını dile getirdi.

Ludwigshafen Hastanesinden Dr. Blaskhe ise, hastanede toplam 28 yaralının tedavi altında olduğunu bildirdi. Bunlardan üçünün ağır yaralı olduğunu belirten doktor, yaralıların hayati tehlikelerinin devam ettiğini sözlerine ekledi. Yangında hayatını kaybedenlerin dumandan zehirlenerek öldüğünü söyleyen Dr. Blaskhe , bunlardan Belma Özkaplan adlı kadının camdan atladığı için hayatını kaybettiğini ifade etti.

İl Hizmetleri Ataşesi Kemal Bal, kazadan dolayı yaşadıkları üzüntüyü dile getirerek, tüm yetkililere konuya gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti. Kemal Bal, "Umarım böyle elim kazalar bir daha yaşanmaz" şeklinde konuştu.

Yangında kuzenlerinin kaybeden Turgut Bulut isimli genç, yakınlarının ardından gözyaşı dökerek itfaiye ekiplerinin suçladı ve ekledi, "İtfaiye geç geldi. Olay yerine ilk gelen polisler oldu ve canları pahasına kurtarma çalışmalarına katıldılar. Birçok polis memurunun da kötü şekilde yaralandığını gördüm. Ama itfaiye ekipleri hem geç geldi hem de müdahaleden çekinerek içeri girmedi. Sadece su sıkmakla yetindi" dedi.

Turgut Bulut , "Yeğenlerim artık yok. Bunun sorumlusu itfaiye" şeklinde konuştu.

Yangının ardından binanın 3. katının çöktüğü bildirilirken, yangın söndürme çalışmalarının devam ettiği gelen bilgiler arasında .

Öte yandan, yangında hayatını kaybedenlerin yarın memleketleri Gaziantep'e getirileceği bildirildi.

(BD-İÖZ-İÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title