Haberler

Alevi Bektaşi Federasyonu'ndan İftara Tepki

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser, Alevilere Verilecek İftarla İlgili, 'Muharrem Ayında İftar Hazırlığına Girişilmesi, Alevilerin Değişim İsteyen Reformlarını Örtme Çabasıdır'dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser, Alevilere Muharrem ayında verilecek iftarla ilgili olarak, ''Muharrem ayında iftar hazırlığına girişilmesi, Alevilerin yapısal ve hukuksal alanda değişim isteyen reformlarını örtme çabasıdır''dedi.

Eser, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nda düzenlediği basın toplantısında, Hükümetin, Alevi sorunlarına karşı duyarlılık göstermeye çalıştığı yönündeki söyleminin önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

''Fakat, herkesin hükümeti olma yerine kendi ideolojik yaklaşımına uygun bir duyarlılık gösteriyorsa, bundan sonuç çıkmaz'' diyen Eser, resmi olarak kurulmuş ve kuruluş amaçları Türkiye Cumhuriyeti makamlarınca onaylanmış ''Alevi Bektaşi kurumlarını dışlayarak'', Alevilerin sorunlarına çözüm aramanın demokratik bir yaklaşım olmadığını ifade etti.

Alevilerin zorunlu din dersleri, Diyanetin konumu, nüfus cüzdanlarındaki din hanesi, alevi kimliğinin Anayasal güvenceye kavuşturulması konularında talepleri olduğunu ifade eden Eser, Muharrem ayında iftar hazırlığına girişilmesinin, Alevilerin yapısal ve hukuksal alanda değişim isteyen reformlarını örtme çabası olduğunu ileri sürdü.

Alevi Bektaşi inanç önderleri adına açıklama yapan Dertli Divani de Alevi açılımının, yıllardır beklenen bir girişim ve zamanı çoktan gelmiş bir adım olduğunu söyledi.

Ancak, bu adımın yanlış yönde olduğunu savunan Dertli Divani, ''Bu adım, Alevisizdir ve samimiyetten uzaktır. Sayın Başbakan Alevi Bektaşilere yönelik gerçekten samimi bir açılım düşünüyorsa 2 Temmuz'da Sivas'ta halkımızla birlikte yürümelidir'' diye konuştu.

Alevilerin laikliği benimseyen kişiler olduğunu belirten Dertli Divani, ''Laik ve demokratik devlet kavramı içinde Diyanet İşleri Başkanlığının yer alması nasıl yanlışsa Aleviliğin devlet içinde temsili için bir genel müdürlük kurulması da aynı derecede yanlıştır'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title