Haberler

Akpm Başkanı Pazartesi Günü Kıbrıs'ta

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Rene Van Der Linden, 19-22 Şubat Tarihleri Arasında Kıbrıs'ı Ziyaret Edecek. Rum Yönetimi ile Görüştükten Sonra Sınırı Geçerek KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile Bir Araya Gelecek Olan Linden, "İki Toplum Arasında Diyalog Olmadan Kalıcı Çözüm Olamaz" Dedi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Rene van der Linden, 19-22 Şubat tarihleri arasında Kıbrıs'ı ziyaret edecek. Rum Yönetimi ile görüştükten sonra sınırı geçerek KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile bir araya gelecek olan Linden, "İki toplum arasında diyalog olmadan kalıcı çözüm olamaz" dedi.

AKPM Başkanı Rene van der Linden, 19-22 Şubat tarihleri arasında Kıbrıs'ı ziyaret edecek. Salı günü Rum Yönetimi Başkanı Tassos Papadopulos, bazı Rum bakanları ve Rum Temsilciler Meclisi Başkanı Dimitris Hristofyas ile bir araya gelecek olan Linden, Çarşamba günü BM barış gücü karargahını ve Yeşil Hat'ı gezdikten sonra sınırı geçerek KKTC'de Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile buluşacak.

İki toplumun siyasi parti liderleri, sivil toplum temsilcileri ve dini liderleri ile de bir araya gelecek olan Linden, Kıbrıs gezisi öncesi yaptığı açıklamada "İki toplum arasında mümkün olan her düzeyde ciddi ve sürekli bir diyalog olmadan Kıbrıs'taki durum için kalıcı bir çözüm olamaz" dedi.

AKPM çalışmalarına iki Kıbrıslı Türk temsilcisinin de katıldığına işaret eden Linden, AKPM başkanı olarak yapacağı ziyaretin ana amaçlarının birinin insanları beraber getirmek için çaba göstermek olacağını vurguladı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title