Haberler

Akhisar'a Kanser Tarama Tırı

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Kanser Tanıma Tır'ının 16-20 Eylül 2013 tarihleri arasında Akhisar'da olacağı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Kanser Tanıma Tır'ının 16-20 Eylül 2013 tarihleri arasında Akhisar'da olacağı bildirildi. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı Akhisarlı Girişimci Kadınlar Grubu'nun öncülüğünde 16-20 Eylül tarihleri arasında Akhisar Belediyesi eski hizmet binası önünde hizmet vereceği bildirildi.

Girişimci Kadınlar Kurulu üyeleri Nefise Şükran Füzün önderliğinde, Zeynep Abaka, Pervin Kuyucu, Nigar Burkay, Hanife Akça ve Ayten Çandar, Kaymakam Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve İlçe Sağlık Müdürü Selin Köksal'ı makamında ziyaret ederek destek istedi.

Girişimci Kadınlar Kurulu adına konu hakkında açıklama yapan Şükran Füzün; "İzmir Ticaret Odası'nın katkılarıyla kanser tarama cihazı adı altında bir tır hizmete başladı. Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol gereği geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde bu tır Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Manisa Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Sayın Nilgün Aksoy'un çabaları ile Manisa mahrumiyet bölgesi olmamasına rağmen bu bölgeye alındı. 3 aylığına Manisa'da bu programın en başına konuldu. İlçe Sağlık Müdürlükleri, Halk Sağlıkları Müdürlüklerinin destekleri ile birlikte yapılacak. Çünkü tırın içerisindeki hizmet ekibini bu müdürlüklerimiz sağlayacaktır. Bu program çerçevesinde Manisa'nın zorunlu hizmet bölgeleri olan Sarıgöl, Gördes ve Demirci gibi ilçelerine verilecekti ve burada biz devreye girdik. İcra kurulundaki vazifemiz gereği sık sık gittiğimiz için orada da bu konuyu bastırdık, çünkü farkındalık yaratarak erken teşhis hayat kurtarır düşüncesi ile Akhisar'da bu hizmetin verilmesini sağladık. Maalesef Türk Kadınlarında Rahim ve Meme kanseri gibi kanserlerin erken tedavisi grip tedavisi kadar basittir. Ancak olay ilerlediğinde çirkin bir tablo ortaya çıkıyor. Manisa'da geçen hafta 450 bayanımız tarandı ve maalesef 7 bayanımızda ileri dönemde bulunan kanser teşhis edildi. Bu çok kötü ve çirkin bir tablo, inşallah biz istiyoruz ki burada binden fazla bayan taransın ama hiçkimse de hiçbirşey çıkmasın. Bundan dolayı bizler kamuoyuna duyurulması amacıyla başta basın mensupları, Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız ve tüm sivil toplum kuruluşlarından destek bekliyoruz. Bütün Akhisar'a bağlı muhtarlarımız ve İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı aile hekimlerimize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Akhisar Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title