Haberler

AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan: (4) "Elimde, benim değil Cumhuriyet Halk Partisinin hazırlamış olduğu, 2004 yılı Kasım ayında yayınlanan, Şişli Belediyesi'ne ait Araştırma Komisyonu'nun raporu var. Bu, Cumhuriyet Halk Partisinin kendi kurduğu Araştırma Komisyonu. Altında da yine kendi elemanlarının imzaları var. Mehmet Ali Özpolat MYK üyesi İstanbul Milletvekili, İsmet Atalay parti meclisi üyesi İstanbul Milletvekili, Sırrı Özbek İstanbul Milletvekili. Komisyonu bunlardan oluşturmuşlar ve çalışmayı da bunlar yapmış.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hakkında çok ciddi yolsuzluk iddiaları bulunan, yolsuzluk nedeniyle CHP'den atılan birini neden İstanbul'a aday yaptığını derhal açıklaması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, partisinin Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen İstanbul belediye başkan adayları tanıtım törenindeki konuşmasında, şu anda "malum örgütün" ve onun yol arkadaşlarının, yolsuzluk iddiaları üzerinden kendilerine saldırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şimdi ben, önceki gün, Ankara'da ilçe adaylarımızı açıklarken CHP'nin Genel Müdürü'ne bir çağrıda bulundum; 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayınızın dosyasını açıklayın, yoksa ben açıklayacağım' dedim. 2 gündür hiç cevap yok... Bakın ben, CHP Genel Müdürü gibi, sahte belgelerle, kağıt parçalarıyla, sahte elektronik postalarla konuşmuyorum. Elimde, benim değil Cumhuriyet Halk Partisinin hazırlamış olduğu, 2004 yılı Kasım ayında yayınlanan, Şişli Belediyesi'ne ait Araştırma Komisyonu'nun raporu var. Bu Cumhuriyet Halk Partisinin kendi kurduğu araştırma komisyonu. Altında da yine kendi elemanlarının imzaları var. Mehmet Ali Özpolat MYK üyesi İstanbul Milletvekili, İsmet Atalay parti meclisi üyesi İstanbul Milletvekili, Sırrı Özbek İstanbul Milletvekili. Komisyonu bunlardan oluşturmuşlar ve çalışmayı da bunlar yapmış. Bu çalışma neticesinde 57 sayfalık raporda, şu anda CHP adayı olan kişiyle ilgili iddialar, tüm belgeleriyle ortaya konuyor. Şimdi birinciyi açıkladım. Bu komisyon raporunun kabı. İkincisi yapı ruhsatı üzerinde çok sayıda yolsuzluk ve çok sayıda usulsüz oynama yapılmış. Bu oynama nedeniyle yüzlerce milyon lira usulsüzlük yapılmış. Bu elektronik posta değil ha... Orijinal, orijinal. Ben belediyecilikten geliyorum, bunların hangi fırıldağı nasıl çevirdiğini çok iyi biliyorum. Güzel de bir oyun oynamışlar, aldıkları parayı da borç olarak aldığını söylüyorlar, dışarıdaki bir mühendislik bürosu üzerinden."

Erdoğan, raporda isim verildiğini ve borç olarak 300 bin dolarak nakden aldığının belirtildiğini ifade ederek, borç para alanın da raporda isminin olduğunu ve bu kişinin (Sarıgül'ün) "beyefendi"nin yanındaki çalışan elemanlardan biri olduğunu söyledi.

Raporun finalinde de "Şişli Belediyesinde belediye başkanı olmak üzere şu anda ismi açıklanan kişi kaçak inşaat yapımına sürekli göz yummuş, hatta yardımcı olmuş, gerekli kolaylıkları sağlamış" denildiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunların hepsi bu 57 sayfalık dosyanın içinde var. 'İnşaat mafyasıyla işbirliği yapmışlar. Rüşvet karşılığında inşat sahiplerine olağanüstü rant temin etmişler. Belediye başkanı baş sorumludur'. Bunu komisyon diyor, ben demiyorum. 'Yıllar önce İstanbul Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü'nde yapılan yolsuzluk, yıllardır partimize yönelik eleştiri olmuştur'. Ben demiyorum, bu üç kişi diyor. 'Genel Başkanımız SHP, CHP birleşmesinden sonra genel başkan olunca ilk demeçlerinden biri de İSKİ'deki yolsuzluktan dolayı Türk halkından özür dilemek olmuştur'. Ben demiyorum komisyon üyeleri diyor. 'Kaldı ki, İSKİ Genel Müdürü sonuçta siyasi kimliği olmayan bir bürokrattı. Bu olayların, yani Şişli Belediyesi'ndeki yolsuzluk olaylarının siyasi sonuçlarının faturası ağır olacaktır' diyor bu üç kişi. Bu nedenle, Cumhuriyet halk Partisi üyesi olan Şişli Belediye Başkanı' ismini anmayacağım tanıyorsunuz zaten' ve belediye meclis üyesi B.Ö'nün Cumhuriyet Halk Partisi ile ilişkilerinin kesilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür ve raporumuz ekleriyle birlikte Merkez Yönetim Kurulumuza arz edilmiştir' diyor. İşte bu Araştırma Komisyonu Raporu'nun ardından da Şişli Belediye Başkanı CHP'den ihraç ediliyor. Biliyorsunuz, CHP Genel Müdürü de Şişli Belediye Başkanı'nın yolsuzluk dosyası önünde objektiflere poz veriyordu. O pozu görenleriniz oldu mu? Belki görmeyenler olabilir. Ben o pozu bir daha göstereyim. Bakın burada 'Mustafa Sarıgül Yolsuzluk Dosyası' diyor. Ben demiyorum Kılıçdaroğlu'nun kendisi diyor. O gün yolsuzluk yapan bu kişiyi şimdi ne oldu da temize çıkarıyorsun ' Ne oldu da adayın yapıyorsun ' Hani sen temizdin. Öyleyse neden ihraç ettiniz ' İhraç ettiğiniz bu kişiyi neden şimdi aday gösteriyorsun '"

"Ben bile eşimin bu kadar zengin olduğunu bilmiyordum"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TMSF'nin, bir kredi borcundan dolayı, geçen hafta Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adıyı Sarıgül'ün mal varlığına el koyduğunu hatırlatarak, "Çıkmış diyor ki, 'Seçimler yaklaşıyor diye bana bunu yapıyorlar' diyor. ya geç o işleri. TMSF'ye yeni bir belge ibraz edildiği için TMSF böyle bir adım atmıştır. Bunu hemen bir komplo, hemen bir mağduriyet vesilesi olarak kullanmaya kalkıştılar. Yine genel başkanı konuşamıyor ha... Birileri vasıtasıyla bir şeyler demeye çalışıyorlar. Çünkü savunulacak hiç bir yanı yok" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül ve arkadaşlarının 1998'de Bank Ekspres'ten 4 milyon dolar kredi aldığını ve krediyle ilgili usulsüzlüğün diz boyu olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sonradan banka zaten TMSF'ye geçiyor. TMSF'ye, şu geçtiğimiz yani 2013 Kasım ayında, bankanın eski sahibi bir belge ulaştırıyor. Olay daha yeni. İki aylık bir olay. Gelen bu yeni belgeyle birlikte, TMSF de Şişli belediye başkanının mal varlığına el koyuyor. TMSF'ye bu yeni belgeyi veren biz değiliz. Bankanın sahibi. TMSF kendi kendisine de hareket etmiyor. Oraya bir yeni belge veriliyor ve el koyma o yeni belgeden sonra gerçekleşiyor. O belgenin neden şimdi geldiğini de taraflar çıksınlar, açıklasınlar. Bizimle alakası olan bir şey değil. Seçime 3,5 ay kala, biz, birileri gibi şantaj yapmayız. Şu anda iki ay kaldı. Rakibimizle, illegal yollardan değil, siyaset yoluyla, hukuk yoluyla mücadelemizi yaparız. Bize yolsuzluk iftirası atanlar, eğer hırsız görmek, hırsız hamisi görmek istiyorlarsa, aynaya baksınlar aynaya."

Başbakan Erdoğan, yapılan yatırımların görüldüğünü belirterek, "Bakıyoruz zaman zaman bunların pravdaları, bunların yandaş medyaları, eşimi bayağı zenginleştirmişler. Ben bile eşimin bu kadar zengin olduğunu bilmiyordum. Bayağı hastane sahibi olmuş benim eşim. Hastaneler onun, marka pastaneler onun. Yani nerede bir açılışa katılmışsak orası muhakkak bizim ya da oranın ortağıyız. Elinize, dilinize dursun ya. Yani bir başbakan olarak, başbakan eşi olarak bu tür sosyal aktiviteler içerisinde yer almayı, oranın sahibi yapmak kadar komik bir şey olabilir mi' Maalesef işte bunların kurnazlığı sadece buraya yetiyor. Ya varsa elinizde bir belge, ciddi bu noktada delil, çıkın bunu açıklayın. Bu tür iftira at tutmazsa iz bırakır mantığıyla yaklaşmayın. Artık bunları kimse yutmuyor. Bu millet hele hiç yutmuyor. Çünkü yalancının mumu yatsıya kadar yanar" şeklinde konuştu.

"İstanbullu kardeşlerimin böyle bir kişiyle yola yürümek gibi bir derdinin olmadığını biliyorum"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, hakkında çok ciddi yolsuzluk iddiaları bulunan, yolsuzluk nedeniyle CHP'den atılan birini neden İstanbul'a aday yaptığını derhal açıklaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Açıklayamıyor. Bir kaset operasyonuyla iş başına gelen CHP Genel Başkanına, eğer bir yerlerden baskı varsa, emir, talimat varsa, şantaj varsa, bunu bilmek ve üzerine gitmek isteriz. Zira yolsuzluktan atılan birini aday yapmak, aklı selimin yapacağı iş değildir. Zaten ben İstanbullu kardeşlerimin de böyle bir kişiyle yola yürümek gibi bir derdinin olmadığını biliyorum. Ben yine biliyorum ki, inşallah bu yolculuk tüm ilçelerimizde, Kadir Topbaş kardeşimin belediye başkanlığında, 30 Mart'ta gümbür gümbür sandıklarda AK Parti'nin ampulüyle aydınlanarak, bu yollarda yürüyeceğiz. CHP gibi bir partinin, yıllarca kıyasıya eleştirdiği 'paralel ananasçı' örgütle ittifakı da tabii değildir, aklı selimin neticesi değildir. Eğer bir tehdit varsa bunu bilelim. Bir şantaj varsa bunu bilelim. Eğer tehditle, şantajla değil, kendi kendilerine bu ittifakları yapıyorlarsa, CHP seçmenine çok yazık ediyorlar."

- İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title