Haberler

AK Parti Hakkında Kapatılma Davası Açılması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, AK Parti'nin Kapatılması Talebiyle Açılan Davayla İlgili Olarak, Bu Gelişmeden Asla Mutlu Olmadığını İfade Ederek, "Benim Önerim En Sade Yurttaşımızdan En Sorumlu Kamu Görevlisine Kadar Soğuk Kanlılılığımızı Muhafaza Edelim.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, AK Parti'nin kapatılması talebiyle açılan davayla ilgili olarak, bu gelişmeden asla mutlu olmadığını ifade ederek, "Benim önerim en sade yurttaşımızdan en sorumlu kamu görevlisine kadar soğuk kanlılılığımızı muhafaza edelim. Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuka güvenmek mecburiteytindeyiz. Hepimiz kendimizi hukukka teslim edeceğiz. Anayasa ortadadır" dedi.

Bursa Barosu'nun kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Türkiye'deki tüm baro başkanlarıın davet edildiği Uludağ'daki toplantıya katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Özdemir Özok, "Demokrasiye yürekten inanmış, insan haklarına hukuku üstünlüğünü ve ve hukuk devletinin bütün kurum ve kuramlarıyla çalışmasına yürekten inamış bir kişi ve kurulduğu günden bu yana eksiksiz demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti gibi evrensel kavramları yaşama geçirmek için mücadele veren bir önemli hukuk kurumunun başkanı olarak bu gelişmeden çok mutlu olduğumu asla söyleyemem" diye konuştu.

Keşke Türkiye'de böyle olaylar yaşanmasaydı diyen Özok, sözlerine şöyle devam etti: "Ama dünden bu yana izlediğim ve gördüğüm manzara, bu tartışmanın yine çok sığ, çok basit ve çok yüzeysel şekilde götürüleceğidir. Bir Bakan hangi bigilere dayanarak söylüyor bilemiyorum 'Devletin içine bazı kötü niyetli insanlar sızmıştır' diyor. Değerli arkadaşlar, henüz daha davanın ne olduğu belli değil. İddianamenin dayanakları nedir o da belli değil. Biz hukukçuyuz. Benim özellikle verdiğim mesajların temelinde şu yatıyor. Bu barış, huzur ve kardeşlik adası olan Türkiye'de hiç kimse kendi dünya görüşü, ideolojisi ve kimi subjektif değerleriyle bu ülkeyi yaşanmaz hale getirmek durumunda olamaz. Herkes ama herkes, sorumluluk biliciyle konuşmak mecburiyetindedir. Hepimiz hukuka güvenmek mecburiyetindeyiz. Hepimiz bu hukukun güvencesiyle ayakta durabileceğimizi bir kez daha anlamamız gereklidir".

AK Parti Genel Başka Yardımcısı Mehmet Mir Dengir Fırat'ın konuşmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Özok, "Şu ya da bu şekilde savcılar dava açabilir, savcılar iddiada bulunabilir. Henüz daha davanın ne aşamada olduğu belli değil. Ama sürekli bir savunma içine girilerek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı sürekli eleştirilmiş ve hedef gösterilmiştir. Bunlar son derece yanlış şeylerdir. Benim önerim en sade yurttaşımızdan en sorumlu kamu görevlisine kadar soğuk kanlılılığını muhafaza etmemizdir. Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuka güvenmek mecburiteytindeyiz. Hepimiz kendimizi hukukka teslim edeceğiz" dedi.

Hiç bir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarını dile getiren Özok, "Anayasa ortadadır. 3 Kasım 2002'den ve 22 Temmuz 2007'den bu yana zama zaman Türkiye Barolar Birliği olarak zaman zaman barolar olarak, rejim, Cumhuriyetin değerleri, Anayasal ilkeler kousundaki kaygılarımızı kamuoyu ile paylaştığımız zaman çok acımasız ve gerçekten çok haksız bir şekilde bizim kimi siyasi partilerin arka bahçesi olduğumuzu ifade edebilecek kadar bizi itham ettiler. Bizim tek kaygımız, tek sıkıntımız, tek telaş ve endişemiz bu ve benzeri davalarla karşı karşıya kalmamamız için bunları söylüyoruz" diye konuştu.

(OSM-İHS-ÖK-Y) 15.03.2008 14:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title