Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Çelik'in Açıklamaları

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Bursa'da Yaptığı Açıklamada, Son Günlerde Tartışma Konusu Olan 301. Madde ile İlgili Değişikliklerin Önümüzdeki Hafta Netlik Kazanacağını Bildirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Bursa'da yaptığı açıklamada, son günlerde tartışma konusu olan 301. madde ile ilgili değişikliklerin önümüzdeki hafta netlik kazanacağını bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Çelik, AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları'nın düzenlediği 1. Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada, 301. maddeyle ilgili gelişmeleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Amerika'da sarf ettiği, 'PKK'yla görüşenlerle, destek verenlerle ben görüşmem' sözlerini ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 'Devlet millet ele ele, cami kışla kol kola' seçim söylemini eleştirdi.

Kamuoyunda sıkça tartışma konusu yapılan 301. madde ile ilgili değişikliklerin önümüzdeki hafta içerisinde netlik kazanacağını belirten Çelik, "301'le ilgili vatana küfreden, milletine küfreden, değer yargılarına küfreden bir anlayışı AK Partililer'in tasvip etmesi mümkün değil, bu bir. Ama ikincisi, 301'le ilgili özgürlükler anlamında yapılması gereken bir değişiklik varsa ki son haftalarda sivil toplum örgütleri partimize grubumuza bunları getirdiler. Bu anlamdaki değişikliklere partimizin açık olduğunu her defasında söyledik. Ama hiçbir zaman 301'in ana mahiyetini, devletin kurum ve kuruluşlarını aşağılayan, onlara sövmeyi meşru haline getiren bir anlayışı AK Partililer'in tasvip etmezi söz konusu değildir. Bunun da böyle bilinmesini istiyoruz. Ama bu konuda atılması gereken adımlar var, yapılması gereken eski 159 yeni 301'e göre düzenlemeler var. Bu da önümüzdeki hafta içerisinde artık Türk milletinin önünden medyanın önünden kaldırılacak bir konudur. Önümüzdeki hafta, enine-boyuna bu konuyu partimiz bir şekle bağlayacaktır. Milletimizin talepleri, milletimizin o engin hoşgörüsü çerçevesinde" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ABD'de sarf ettiği 'PKK'yla görüşenlerle, destek verenlerle ben görüşmem' ifadelerini de değerlendiren ve iktidar olarak gayelerinin PKK terör örgütünü Türkiye coğrafyasından-Kuzey Irak'tan temizlemek olduğunu ifade eden Çelik, "Şimdi son tartışılan bir konu var, bugün manşetlerde. Genelkurmay başkanımız demiş ki Amerika'da; 'PKK'yla görüşenlerle, destek verenlerle ben görüşmem.' Aynen böyle söyledi televizyonda biz de izledik. AK Parti ne diyor? Biz de net bir şey söylüyoruz. PKK'yı yok etmek için kiminle görüşmemiz gerekiyorsa, onlarla görüşmeye hazırız. Peki, arada ne fark var? Hiçbir fark yok. PKK'yı yok etmek için görüşülmesi gereken bir yer varsa, Türkiye Cumhuriyeti onların hepsini takip ediyor, hepsini bir bir değerlendiriyor. Bu 20-30 yıllık belayı milletin başından kaldırmak için ne gerekiyorsa AK Parti siyasi iradesiyle yaptı, yapacaktır. Amacımız, bu hain çete yuvasını bölgemizden ve Kuzey Irak'tan temizlemektir. Tüm bu görüşmeler bunun içindir. Bunun böyle bilinmesi gerekiyor. Devlette farklı bir görüş yok. Asker kendi ifadesini, siyasetçi de kendisine düşen alandaki görevlerini yerine getirecektir. Neticede alınması gereken bir karar varsa, o kararı almaktan da hiçbir zaman çekinmeyeceğimizi herkesin bilmesi gerektiğini ifade ediyorum" diye konuştu.

CHP'nin 'Devlet millet ele ele, cami kışla kol kola' seçim söylemini de eleştiren Çelik, "Deniz Baykal diyor ki, devlet millet el ele, kışlayla diyor, cami barışmalı. Bu son seçim çalışmalarını buna bina edeceklermiş. Yani Türkiye'de birlik bütünlük için devlet millet el ele, cami kışla kol kola. Devletle milletin el ele olmasını, Cumhuriyet tarihi boyunca birçok lider birçok siyasetçi savunmuştur. AK Parti'nin de ana ilkesidir zaten. Her şey Türkiye için derken, biz bunu burada özetliyoruz. Bu yeni bir cümle değil. İkincisi, cami ve kışla arasında bir problemin olduğunu biz bilmiyoruz. Hep deriz ki kışla peygamber ocağıdır. Mehmetçik ismi bizim için çok anlamlı deriz, millet olarak. Böyle bir problem yok. Problem AK Partililer'de değil, problem Türk milletinde değil, problem Sayın Deniz Baykal'da ve o zihniyetin temsilcilerindedir. Çünkü onlar, şimdi milletle ne derece barışık görüyorsunuz. Bir parti 50 yıldır uğraşır da iktidara gelemez mi? Bir genel başkan 69 yaşına gelir de bir kere başbakan olamaz mı? Böyle bir şey olur mu? Bakın bizim genel başkanımız 'başbakan olacağım' dedi ve hemen o sene oldu. Demek ki milletle probleminiz yoksa, hemen başbakan olabiliyorsunuz. Ama milletle probleminiz varsa, milletle el ele demekle bu işi çözemezsiniz. Lafla bu iş olmuyor Sayın Baykal, Sayın CHP'liler. Biz cami ile kışla arasında bir problem olduğuna inanmıyoruz. Ama birilerinin camiyle ilgili problemi varsa, onu bilemeyiz. Bizim problemimiz yok kesinlikle" şeklinde konuştu.

(EŞ-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title