Haberler

Ahıska Türkleri Memleketine Dönüyor

Güncelleme:

Uzun yıllardır Ukrayna'da yaşayan Ahıska Türklerinin ülkeye dönüşleri sürüyor. Üçüncü kafileden 171 kişilik ilk grup, Erzincan'a ulaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Türkiye'de iskan ettirilecek Ahıska Türklerinin üçüncü kafilesinden 171 kişilik ilk grup, geldikleri Erzincan'ın Üzümlü ilçesindeki konutlarına yerleşti.

KAFİLENİN İLK GRUBU GELDİ

Ukrayna'dan Erzincan'ın Üzümlü ilçesine 25 Aralık 2015 ve 3 Mart 2016 tarihlerinde iki ayrı kafile halinde getirilen 151 aileden oluşan 616 Ahıska Türkünün ardından 513 kişilik üçüncü kafileden ilk grup, Ukrayna'nın Slavyansk şehrinden alınarak, Türk Hava Yollarına ait uçak ile Erzincan'a getirildi.

KONUTLARINA YERLEŞTİRİLDİLER

Erzincan Havalimanı'nda yapılan gümrük işlemlerinin ardından 46 aileden oluşan 171 kişi, kendileri için Üzümlü ilçe Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslerle Geyikli Mahallesi'ne getirildi. Kendileri için hazırlanan konutların önlerinde indirilen aileler, görevliler tarafından konutlarına yerleştirildi.

"72 YILDIR SÜRGÜNDEYDİK"

Türkiye'ye gelmenin mutluluğunu yaşayan Ahıska Türkleri dualar edip, birbirlerine sarıldı. Erzincan'daki yeni yaşamlarına ilk adımı atan ailelerden 6 kişilik Muhammedoğlu ailesi, mutluluklarını anlattı.

81 yaşındaki Rasık Muhammedoğlu, vatanlarına kavuştuklarını belirterek, şunları söyledi: "Biz 72 yıldır sürgündeydik, çok kötü günler gördük, çok azaplar, çok eziyetler çektik. Allahıma şükürler olsun ki Türkiye bize sahip çıktı. Bizi alıp Ukrayna'dan buraya getirdi. Evleri her şeyiyle yapmışlar. Allah razı olsun. Biz Türkiye'nin başındakilerden çok razıyız. Hiç bunu unutmayız. Ata dedelerimizin, dede babalarımızın vatanına kavuştuk. Dedelerimiz buralarda yaşamış, biz de sonunda buraya vatanımıza geldik."

"BİZİMDE VATANIMIZ OLDU"

33 yaşındaki Zülfiye Muhammedoğlu da artık bir vatanları bulunduğu için çok mutlu olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çok güzel geldik. Evlerimiz her şeyiyle dolu. Çok mutluyuz. Çocuklarımın sevinci dünyaya değer. Rabbim vatanımızı, Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı korusun. Buraya gelmemiz için bütün emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Zor günlerden geldik. Oralarda savaştan, bomba seslerinden çocuklarımız korkuyordu. Çok mutluyuz bize sahip çıktıkları için. Bizim de vatanımız oldu sonunda, hasret sona erdi. Senelerdir sürgünde olmak kolay değildi. Evlerimiz çok güzel. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Rüya gibi ışıl ışıl, masal gibi. Beklediğimizden daha üstün her şey."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Türkiye Üzümlü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (1)

VANLI Mobil-IOS:

Cizre sur silopi nusaybin Yüksekova Burak'ı yeniden inşa edip. Bu kardeşlerimi Türkmen kardeşlerimizi getirelim en azından vatana ihanet etmezler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title