Haberler

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani: "Savaşı Taliban başlattı ve sorumlusu da kendileridir"

Güncelleme:

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, ülkede savaşı Taliban'ın başlattığını ve sorumlusunun da bu örgüt olduğunu söyledi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, ülkede savaşı Taliban'ın başlattığını ve sorumlusunun da bu örgüt olduğunu söyledi.

Gani, başkent Kabil'de katıldığı bir törende yaptığı konuşmada, Afganistan hükümetinin barış konusunda düzenli bir plan hazırlayarak dünya ve Afganlarla paylaştığını ancak Taliban'ın henüz bu konuda bir planının dahi olmadığını belirtti.

Hükümet güçlerinin savaş esnasında da insan haklarına saygılı davrandığını ifade eden Gani, ancak Taliban'ın tüm bu yasaları ihlal ederek ülkeyi yok etmeye çalıştığını kaydetti.

Sivil kayıplardaki artışa değinen Cumhurbaşkanı Gani, savaş sırasında Taliban tarafından kasıtlı olarak insan haklarının ihlal edildiğini vurguladı.

Uluslararası toplumu Taliban'a karşı tarafsız kalmamaya çağıran Gani, "Savaşı Taliban başlattı ve sorumlusu da kendileridir." dedi.

Gani, Taliban'ın, siyasi çözüme dayalı kalıcı ve adil bir barış ya da milletin düşmanı olma konusunda bir yolu seçmek zorunda olduğunun altını çizdi.

Gani, Taliban'ın sivillere yönelik son zamanlarda artırdığı saldırılarının arkasında bazı çevrelerin olduğunu sözlerine ekledi.

Ülkede barış süreci konusunda belirsizlik sürerken diğer yandan saldırılar devam ediyor.

Son 2 ayda ülke genelinde Taliban'ın kontrolüne geçen ilçe sayısı 20'yi geçti.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Taliban ülke topraklarının yüzde 50 ila 70'ini elinde bulunduruyor.

AA muhabirinin yerel yetkililerden derlediği bilgilere göre, Taliban, 407 ilçeden 90'ını ele geçirmiş durumda.

Ülkenin 34 vilayet merkezi ise hükümetin kontrolünde bulunuyor.

Afganistan topraklarının büyük bölümünde güvenlik güçleri ile Taliban arasında hakimiyet mücadelesi sürüyor.

Afganistan Ulusal Güvenlik Konseyi, Taliban'ın mayıs ayında 1455 saldırı düzenlediğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title