Haberler
BBC

Afgan kız çocuğu, anne-babasını katleden Taliban militanlarını öldürdü

Güncelleme:

Afganistan'da 16 yaşındaki kız çocuğu bir gece vakti evlerini basarak anne ve babasını katleden Taliban militanlarından ikisini öldürdü.

Afganistan'ın Gur vilayetinde bir kız çocuğu, evlerine saldıran iki Taliban militanını öldürdü. Saldırıda anne-babasını kaybeden Kamar Gul adlı çocuk, evlerindeki Kalaşnikofla birkaç militanı da yaraladı.

Valilik Sözcüsü Muhammed Aref Aber'in açıklamasına göre, Gerive köyündeki olay 17 Temmuz'da meydana geldi. 40 kadar Taliban militanı, gece 01.00 sıralarında, Gul'un hükümet yanlısı olmakla suçladıkları babasını bulmak için köyü bastı. Aber'e göre militanlar önce kapıyı açmayan Gul'un annesini öldürdü. Daha sonra içeri giren saldırganlar Gul'un babasın da acımadı.

EVDEKİ KALAŞNİKOFLA ATEŞ AÇTI

Valiliğe göre anne-babasının öldürülmesine tanık olan 16 yaşındaki Gul, evlerindeki Kalaşnikofu bularak militanlara karşılık verdi. İki Taliban militanı öldü, bazıları da yaralandı. Köye daha sonra daha kalabalık bir grupla gelen Taliban militanlarının köylüler ve yerel milisler tarafından püskürtüldüğü açıklandı. Aref Aber, Kamar Gul ve 12 yaşındaki kardeşi Habibulllah'ın saldırıda yara almadıklarını ve güvenli bir yere götürüldüğünü açıkladı.

SOSYAL MEDYADA KIZ ÇOCUĞUNA DESTEK

Sosyal medyada birçok kişi Gul'ün cesaretini övdü, çocuğun Kalaşnikoflu fotoğraflarını paylaştı. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani çocukları başkanlık sarayına davet etti. Ülkede Taliban'un devrildiği 2001 yılından bu yana en az 100 bin Afganın saldırılarda hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Militanlar sık sık, güvenlik güçleri ve hükümete muhbirlik yapmakla suçladıkları kişileri hedef alan bu tür baskınlar düzenliyor. Taliban'ın Kabil'le barış müzakerelerini kabul etmesine son dönemde saldırılarını yoğunlaştırdığı haber veriliyor.

BBC

3. Sayfa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (58)

atakann:

suriyeden kaçıp ülkemize sığınan 20 yaş ve üstü deniz kenarında veya sahilde gezip nargile içerek gününü gün eden kişilere örnek olsun

100
4
yanıtYanıtla
Hamza:

Suriyeliler kadar başına taş düşsün pis ajan! benim mahallemde suriyelilerin kaldığı evde sadece bir saat yaşa, sana istediğin kadar para vereyim. en pislik işleri yapıp çöpten rızkını kazanıyorlar ne nargilesi.

yanıt4
yanıt15
can feda:

ajan sensin bunları sahiplendiğine göre bunları çalıştırıp sırtından para kazanıyorsun adamların ülkesinde senin askerin şeht oluyor adam deniz kenarında gezenlere söylöyor cöp toplayanlara degil

yanıt10
yanıt2
SERKAN:

Farkında mısınız ? insan öldürene aferin diyorsunuz. . Türk kızları insan mı öldürüyor ?

8
52
yanıtYanıtla
Vvv:

Ne diyon sen embesil

yanıt15
yanıt0
ARAS:

Sende beyin varmı?

yanıt10
yanıt0
Hadi Bakalım:

Sen olsan, gece yarısı evini basıp ananı babanı kurşuna dizenlere çay mı ikram ederdin?

yanıt17
yanıt0
COŞKUN ÇAKIROĞLU:

Seninle aynı atmosferi soluduğumuz için bile büyük bir sınavdayız

yanıt6
yanıt1
kavramlardeğişir:

koyun gibi ölmeyi mi bekleyecek, zaman şartlar ne gerekiyorsa onu yapacak tabi. helal olsun.

49
1
yanıtYanıtla
oben:

var olasın seni tebrik ediyor ve alkışlıyorum delikanlı kızmışsın

41
3
yanıtYanıtla
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title