Haberler

Adana Adliyesi ve Çü'den Şiddete Karşı Ortak Mücadele

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi, kadına ve çocuklara yönelik şiddetle etkin mücadele için ortak hareket etme kararı alarak görüş alışverişinde bulundu.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi, kadına ve çocuklara yönelik şiddetle etkin mücadele için ortak hareket etme kararı alarak görüş alışverişinde bulundu.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Adliyesinde düzenlenen iş birliği toplantısında, şiddet ve cinsel istismar suçlarının toplumun en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Etkili ceza adaletinin sağlanması açısından rolü ve sorumluluğu olan kişilerin görevlerini iyi yapması gerektiğini belirten Yeldan, "Üniversitemizin olaya dışarıdan değil içeriden bakması, seyirci değil oyuncu olduğunu hissettirmesi çok önemli." dedi.

Yeldan, mağdurların korunmasının önemine değinerek şöyle devam etti:

"Muhatapların ikincil mağduriyetlerini engellemek için, ceza adalet sistemimize herkesin destek olması lazım. Hem soruşturma hem de yargılama aşamasında mağdurun korunması, desteklenmesi hepimizin görevi. Özellikle ağır ceza mahkemelerimizin bu davalarda ihtiyaçlarının doğru ve eksiksiz karşılanması, belli bir standart ölçüsünde olması gerekiyor. Emek verip, arkasında durarak şeklen değil, süreci sonuca götürecek çalışmalar yapılmalı."

ÇÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Korkut Gülmen ise "Kadın ve çocuğa cinsel şiddette temel yaklaşımlar" konulu sunumunda, cinsel şiddete karşı yargı çalışanları ve akademisyenlerin iş birliği içinde olması gerektiğini söyledi.

İş birliğinin, yargılamaların süresini de kısaltacağına dikkati çeken Gülmen, şöyle konuştu:

"Gerçekte doğru hazırlanmış bir dosya ile birkaç günde sonuçlanacak bir davayı, gereksiz yere yıllarca uzayan bir davaya dönüştürmemek gerekiyor. Bunda en önemli konu delillerin doğru toplanarak yargıya takdim edilmesidir. Bununla birlikte bilirkişinin yetkinliğinin ve yeterliğinin sorgulanması önemli. Bizim el birliğiyle, daha sıkı ve daha geniş boyutlarda bu işlerin üstesinden gelmemiz gerekiyor. Ulusal olduğu kadar uluslararası sözleşmeler ve belgeleri göz önünde bulundurarak bakış açımızı geliştirmeliyiz. Bizim iş birliğimiz arttıkça, karşılıklı bilgileri paylaştıkça hem dava süreleri kısalacaktır hem de bizim işlevselliğimiz artarak daha yeni ve iyi bilgileri sunabileceğiz."

Çeşitli sunumların yapıldığı toplantıya, ağır ceza mahkemesi başkanları, Çocuk ve Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu savcıları ve akademisyenler de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Çukurova Üniversitesi Ali Yeldan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title