Haberler

Acılı Baba Uras'tan AİHM'ye "Postacı" Yürüyüşle Hukuk Mücadelesi

Bağdat Caddesi'nde Meydana Gelen Trafik Kazasında Kızı Selin Uras'ı Kaybeden Boray Uras, Hukuk Mücadelesinin Türkiye'de Sonuçlanmaması Halinde Davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) Taşıyacağını Söyledi.

Bağdat Caddesi'nde meydana gelen trafik kazasında kızı Selin Uras'ı kaybeden Boray Uras, hukuk mücadelesinin Türkiye'de sonuçlanmaması halinde davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıyacağını söyledi.

Yaklaşık 7.5 yıl önce Bağdat Caddesi'nde hız yaptığı iddia edilen bir aracın çarpması sonucu kızı Selin Uras'ı kaybeden Boray Uras'ın hukuk mücadelesi devam ediyor. Yılladır süren davanın bir sonuca bağlanamaması nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını dile getiren acılı baba Uras, basın mensuplarına son kez açıklama yaptığını ifade ederek, "Mahkeme kararı Yargıtay'dan defalarca döndü. Bu kez de Yargıtay'dan dönmesi durumunda bu davayı AİHM'ye taşıyacağım" dedi.

AİHM'ye başvurunun dilekçeyle olamayınca söyleyen Uras, "Ben 61 yaşında olan bir insan olarak kızım için verdiğim mücadeleden aldığımı pozitif enerjiyle Avrupa Parlamentosu önünden AİHM'ye kadar olan 550 kilometrelik yolu, postacı yürüyüşüyle kat edeceğim" diye konuştu.

Baroy Uras, davanın tekrar Yargıtay'dan dönmesi halinde davanın AİHM'ye götürüleceğini belirterek, "Burada dava sonucunda bir tazminat kararı çıkarsa, buradan aldığım tazminatı Doğu ya da Güneydoğu'daki sınır köylerinde birine yol ya da okul yapımında kullanacağım, ya da trafikle ilgili bir vakfa bağışlayacağım" ifadelerini kullandı.

Uras, kızının ölümünden sonra devam eden süreçte de çok yorulduğunu, yıprandığını ve ekonomik açıdan da sıkıntıya düştüğünü söyledi.

(RA-RA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title