Haberler

ABD Öncülüğündeki Koalisyondan "Suriye'de Sivil Kayıplar" Açıklaması

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Suriye'nin Deyrizor vilayetine bağlı Hacin ilçesinde düzenlediği hava saldırılarında sivil kayıplar olduğu iddialarını reddederek, bölgede başka aktörlerin de hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Suriye'nin Deyrizor vilayetine bağlı Hacin ilçesinde düzenlediği hava saldırılarında sivil kayıplar olduğu iddialarını reddederek, bölgede başka aktörlerin de hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Birleşik Görev Gücü'nden yapılan yazılı bir açıklamada, "Birçok açık kaynak bugün yanlış olarak Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonunun Suriye Hacin'deki hava saldırılarında sivil kayıplarına neden olduğunu iddia etti." ifadesi kullanıldı.

Koalisyonun Doğu Avrupa saatiyle 16 Kasım gece 11: 00 ile 17 Kasım akşam 04: 30 arasında Hacin bölgesinde 19 hava saldırısı düzenlediği belirtilen açıklamada "Bu saldırılar DEAŞ'a karşı Orta Fırat Vadisi'nde yürütülen kara operasyonlarına destek olarak yapıldı. Birleşik Görev Gücü bu DEAŞ hedeflerini meşru hedefler olarak teyit etti ve saldırı zamanlarında hedef bölgelerinde sivillerin bulunmadığını değerlendirdi." ifadelerine yer verildi.

Koalisyonun saldırı sonrasında yapılan incelemelerde saldırıdan kaynaklı herhangi bir sivil kaybı tespit edilmediği öne sürülen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Birleşik Görev Gücü, Hacin bölgesinde koalisyon veya ortaklarınca yapılmayan 10 saldırı tespit etti. Bu saldırılar ne koalisyonla koordine edildi ne de koalisyon tarafından onaylandı. Birleşik Görev Gücü tüm aktörlere Fırat'ın karşı yakasından yapılan koordinasyonsuz saldırıları durdurma çağrısında bulunuyor."

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Deyrizor vilayetinde bir köye düzenlediği hava saldırısında aynı aileden 17 sivilin öldüğü bildirilmişti. Deyrizor'daki yerel kaynaklar, koalisyon güçlerinin Deyrizor'un doğu kırsalında terör örgütü DEAŞ'ın işgalindeki Süse beldesine bağlı Elbubedran köyüne hava saldırısı düzenlediğini bildirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title