Haberler

ABD Hazine Bakanı Mnuchin Kriz Takımını Toplantıya Çağırdı

Güncelleme:

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Hükümeti'nin geçici olarak kapatılması üzerine, 1987 yılındaki hisse senedi piyasalarındaki düşüş sonrasında kurulan çalışma grubunu toplayarak ülkenin en büyük altı bankasının icra kurulu başkanları ile görüştü.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Hükümeti'nin geçici olarak kapatılması üzerine, 1987 yılındaki hisse senedi piyasalarındaki düşüş sonrasında kurulan çalışma grubunu toplayarak ülkenin en büyük altı bankasının icra kurulu başkanları ile görüştü. Görüşme sonrasında bir açıklama yapan Mnuchin, banka yöneticilerinin kendisini bankaların normal operasyonlarına devam edecek nakit bolluğuna sahip oldukları konusunda güvence verdiklerini söyledi.

BAZI KONULAR MASAYA YATIRILDI

Mnuchin, piyasalarda likidite endişesi olmamasına rağmen, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın da dahil olduğu "düşüş koruma grubu" olarak adlandırılan çalışma grubunu toplantıya çağıran Mnuchin, yatırımcıların endişeli olduğu, hükümetin geçici olarak kapatılması, ABD ve Çin arasındaki ticaret gerginlikleri, faiz artırımı ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed Başkanı Jerome Powell ile arasındaki anlaşmazlık halini masaya yatırdı.

POWELL'IN İŞİNE SON VERİLMEYECEĞİNİ SÖYLEDİLER

Hafta sonu Trump'ın Powell'ın işine son vereceği iddialarının artması ile hisse senedi piyasalarında görülen çalkantılar üzerine bazı ABD yetkilileri, Trump'ın yaklaşık bir yıl önce atadığı Powell'ın işine son vereceğini inkar ettiler. Mnuchin, bir Twitter paylaşımında, ABD Başkanı Trump ile görüştüğünü ve Trump'ın Powell'ın işine son vermekten bahsetmediğini belirtti ve Trump'ın buna yetkisi olmadığına inandığını açıkladı. Trump daha sonra Mnuchin üzerinden yaptığı açıklamada, Fed'in faiz artırımı politikasının ve hisse satın alımını gevşetme politikalarının "kesinlikle berbat" olduğunu duyurdu. Pek çok ekonomist ve yatırımcı, Trump'ın Powell'ın işine son vermesinin finansal piyasalarda ciddi sonuçları olacağı öngörüsünde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Steven Mnuchin Donald Trump Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title