Haberler

78 Yıl Aradan Sonra Yeniden İbadete Açıldı

78 yıl aradan sonra yeniden ibadete açıldıARDAHAN - Ardahan'da satılan 3 camiden birisi olan Müderris İbrahim Efendi Camisi 78 yıl aradan sonra yeniden ibadete açıldı.

78 yıl aradan sonra yeniden ibadete açıldı

ARDAHAN - Ardahan'da satılan 3 camiden birisi olan Müderris İbrahim Efendi Camisi 78 yıl aradan sonra yeniden ibadete açıldı.

Ardahan merkez Halilefendi Mahallesi'nde Cumhuriyet Halk Partisi döneminde alınan bir karar ile 1939 yılında satılan tarihi cami yeniden ibadete açıldı. 2011 yılında bir vatandaş tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Müderris İbrahim Efendi Camisi'nin samanlık olarak kullanıldığı aktarılması üzerine yetkililer harekete geçti. Cumhurbaşkanın talimatıyla harekete geçen yetkililer, camiyi satın alan mülk sahipleriyle yapılan görüşmenin ardından varılan anlaşmayla tarihi cami, restorasyon için Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devredildi. Restore edilerek aslına uygun hale getirilen cami için Ardahan Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığından kadro talebinde bulundu. İmam hatibin atanmasıyla tarihi camide 78 yıl aradan sonra yeniden ibadete açıldı.

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan AK Parti Milletvekili Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar'ın katılımı ile gerçekleşen cami açılışından sonra vatandaşlar Cuma namazını kıldı.

Açılış töreninde konuşan AK Parti Milletvekili Atalay şunları söyledi, "1930'lu yıllardan itibaren Mabetlere asırlarca ne Haçlıların, ne Kurtuluş savaşı yıllarında sömürgeci ülkelerin cesaret edemedikleri bir cinayet işlenerek Mabetleriz ne yazık ki mabet olmaktan çıkarılmak istenmiş. Türkiye'nin tamamında bunu yaptıklarını biliyoruz. Örnek olarak Kars'ta Evliya cami mevcut ve Evliya camiinin sütunları ahşaptandı. Sütunların alt tarafı atların kemirmeleri sonucunda yaralanmıştı. Camilerimiz haraya çevrilmiş, ahıra çevrilmiş, samanlık edilmiş ve depo olarak kullanılmış. Bu gerçekten hiç de hayırla yad edilemeyecek bir dönemde yapılan cinayetlerden birisi. Ardahan'da ne yazık ki üç cami bundan nasibini almış ve özel mülkiyet olarak devlet eliyle satışa çıkarılmıştır. Fakat bir imam efendi önderliğinde mahalle sakinlerinden para toplanarak dönemin il encümeni eliyle 3 camiyi satın alır. Ardahan da bundan ne yazık ki nasibini almış. Şunu söylemeden geçmek istemiyorum. Hiçbir zaman İslam dini gelişmenin, kalkınmanın, refahın önünde hiçbir zaman engel olmadı. Bugün de olmuyor, yarın da olmayacak. Bu ülke geçmişte camileri haraya çeviren partiler gördü. CHP'nin bir açılımını da burada söylemek istiyorum. Tarihe not düşeceksek yüreklilikle söylemek zorundayım. CHP camiyi haraya çeviren partidir. Bunu yıllarca yaptılar. Bu millet, buna layık değildir, bunu asla hak etmediler. Bu mahallede yaşayan hiçbir Allah'ın kulu, hiçbir müslim hatta hiçbir gayrimüslim bir mabedin haraya, ahıra çevrilmesini sindiremez, kaldıramaz. " dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Ardahan Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title