Haberler

7. Türk Dünyası Ekonomi, Bilişim ve Kültür Forumu KKTC'de Başladı

7. Türk Dünyası Ekonomi, Bilişim ve Kültür Forumu, Aralarında Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in de Bulunduğu, Türk Devletlerinden Misafirlerin Katılımıyla Başladı.

7. Türk Dünyası Ekonomi, Bilişim ve Kültür Forumu, aralarında Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in de bulunduğu, Türk devletlerinden misafirlerin katılımıyla başladı.

T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı ile Yakın Doğu Üniversitesi İşbirliği, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği, TİKA Başkanlığı ve T.C. Kültür Bakanlığı'nın desteği ile gerçekleştirilen forumda, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Ferdi Sabit Soyer ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen birer konuşma yaptı. Yakın Doğu Üniversitesinde gerçekleştirilen forum, KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer'in konuşmasıyla başladı. Soyer, bu forumun Türk dünyasının kendi arasındaki ilişkileri geliştireceğini söyleyen Soyer,

"Biz sizlerle bu değerleri paylaşmaktan büyük bir onur duymaktayız. Bizler bir kısım sıkıntıları aşabilmek için sizinle dayanışma yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Soyer'den sonra kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise Türk dünyasının Kıbrıslı Türklere vereceği desteğin önemini vurguladı ve "Türk dünyasının KKTC'ye desteği bugün bu forum burada yapıldığına göre artarak sürecektir" dedi. Nüfusunun yüzde 10'u Türk olan Rusya'nın Türk devletlerinin desteğiyle Kıbrıs sorunun çözümüne katkıda bulunacağını belirten Talat, "Rusya'nın Dışişleri Bakanı dün Güney Kıbrıs'tan ayrıldı. Bizim de davetimize sıcak bakıldı ancak ne yazık ki o sıcaklık hızla soğudu ve

olmadı" diye konuştu. Lavrov'un gezi sonrasında yaptığı açıklamalara da değinen Talat, "Rusya kayıtsız şartsız Rum kesimini desteklemektedir ve bu çok üzücüdür" dedi.

Törene katılan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise yaptığı konuşmada KKTC'de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu, ortak dil duygu düşünce ve fikirlerin paylaşımında, ortak bir hedefe doğru birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Tüzmen forumun, önemli bir platform oluşturduğunu belirterek, "Bu forum mevcut birliğimizi, fikirde ve iş alanında da hayata geçirmemizi sağlamış ve ortak çabalarımın somut sonuçlarını almamıza yol açmıştır. Bu sayede ileriye umutla bakabiliyoruz" şeklinde konuştu.

(MG-PNR-PNR-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title