Haberler

56 Bin Süt İneği Sigorta Kapsamında

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarım Sigortası'nın Yürürlüğe Girmesiyle, Türkiye'de 56 Bin Süt İneğinin, 15 Bin 372 Büyükbaş Hayvanın Sigorta Kapsamına Alındığını Açıkladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Tarım Sigortası’nın yürürlüğe girmesiyle, Türkiye’de 56 bin süt ineğinin, 15 bin 372 büyükbaş hayvanın sigorta kapsamına alındığını açıkladı.

Mirmahmutoğulları, kanunun yürürlüğe girdiği 2006 yılından itibaren 2008 yılının Temmuz’una kadar 475 bin 94 kişinin tarım sigortası yaptırdığını, bunun sonucunda da 2 bin 939 sera, 456 bin 643 bitkisel ürün, 15 bin 372 büyükbaş hayvan, 130 tavuk ve 10 balık çiftliğinin sigortalandığını belirtti.

Depremden hortuma

Tarım sektörünün Türkiye’de büyük öneme sahip olduğunu belirten Mirmahmutoğulları, küresel ısınmanın da etkisiyle dolu, don, yangın, fırtına ve hortum gibi riskler ve belirsizliklerin arttığını, bunun da tarımsal ürünleri giderek daha da tehdit ettiğini savundu. Mirmahmutoğulları, şunları söyledi: "Tarım sigortası, dolu, yangın, heyelan, fırtına, hortum ve deprem gibi afetlerin, bitkisel ürünlere vereceği zararları teminat altına almaktadır. Yine sigorta ile süt sığırlarında ölüm riski, biogüvenlik ile hijyen tedbirleri alınmış kümes hayvanlarında ölüm riski de teminat altına alınmaktadır. Denizlerde ve iç sularda yetiştirilen su ürünlerinin göreceği zararlar konusu da tarım sigortası kapsamına alınmıştır.

52 milyon YTL ödendi

Tespit edilen hasar ihbarları karşılığında 1 Haziran 2006-10 Temmuz 2008 arasında çiftçilere toplam 52 milyon 989 bin 719 YTL tazminat ödemesi yapıldığını belirten Mirmahmutoğulları, bunun çiftçiye yansımasını şöyle anlattı: "Tarımsal ürünlerde meydana gelebilecek miktar kayıpları ve kalitenin düşmesi, gerek ülke ekonomisinde gerekse üretici gelirinde istikrarsızlığa sebep oluyor. Makro düzeyde bakıldığında, tarım sigortası yaptıran çiftçilerimizin sigorta kapsamındaki riskler sonucu oluşabilecek zararlarının tazmin edilmesi ile çiftçilerimizin gelir istikrarı sağlanacağından üretimde verimliliği artıracak programlı yatırımlar yapılabilir. Çiftçilerimiz meteorolojik riskleri düşünmek yerine enerjilerini yeni projeler üretmek ve hayata geçirmekte değerlendirebilir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title