Haberler

"5 Kıtada 5 Maraton 5 Zirve" Projesi... -Görme Engelli Atlet Nejdet Turhan: "Projenin Koşu Etabını Tamamlamam İçin Bir Maraton Kaldı"

Dünyada 42 Kilometrelik Maraton Koşan 9 Görme Engelli Sorcudan Biri Olan Nejdet Turhan, "5 Kıtada 5 Maraton 5 Zirve" Projesinin Koşu Etabını Tamamlamak İçin Bir Maraton Kaldığını Söyledi.

Dünyada 42 kilometrelik maraton koşan 9 görme engelli sorcudan biri olan Nejdet Turhan, ''5 Kıtada 5 Maraton 5 Zirve'' projesinin koşu etabını tamamlamak için bir maraton kaldığını söyledi.

Turhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, son olarak Sydney Maratonu'na katıldığını hatırlatarak, daha önce Türkiye'den bu maratonda yer alan görme engelli başka sporcu bulunmadığını, yarışı 3 saat 53 dakikada bitirerek, bu alanda bir rekora imza attığını bildirdi.

2002 New York Maratonu ile Türkiye'yi yurt dışında temsil eden ilk görme engelli atlet olduğunu dile getiren Turhan, özellikle Sydney Maratonu'nda çok büyük bir ilgiyle karşılandığını, yarışı bitirdiğinde birçok kişinin kendisini tebrik ettiğini kaydetti.

Orada yaşayan Türkler'in de kendisine büyük ilgi gösterdiğini ve destek verdiğini anlatan Turhan, yarışma süresince yol kenarlarında kendisi ve Türkiye lehine atılan sloganlar sayesinde daha da motive olduğunu, bunun 3 saat 54 dakika olan derecesini 1 dakika geliştirdiğini belirtti.

Turhan, başarısında çalıştığı ve sporcusu olduğu Nilüfer Belediyesi'nin de önemli katkısının bulunduğunu dile getirerek, ''Nilüfer Belediyesi, gerek antrenmanlar gerekse diğer konularda bana inanılmaz yardımcı oluyor. Belediye başkanımız Mustafa Bozbey, benimle yakından ilgileniyor. Başarıda onların da payı büyük'' dedi.

Sydney Maratonu ile ''5 Kıtada 5 Maraton 5 Zirve'' projesinin maraton bölümünde sona doğru yaklaştığına değinen Turhan, şunları söyledi:

''Projenin koşu etabını tamamlamam için bir maraton kaldı. Mart ayında Mısır'ın Luksor kentinte yapılacak maratona katılıp, projenin Afrika ayağını da tamamlamak istiyorum. Daha sonra zirve tırmanışlarına geçeceğim. Ağrı Dağı'na daha önce 2 kez tırmanmıştım. Tırmanışlarda ilk durağımız Afrika'nın en yüksek noktası olan Klimanjero olacak. Hedeflerimi, projelerimi bir bir yerine getirdiğim için çok mutluyum.''

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Nejdet Turhan'ın, uluslararası alanda önemli işler başardığını ifade ederek, ''Nejdet Turhan, sadece Nilüfer'in değil, Bursa'nın, hatta tüm Türkiye'nin gurur kaynağı. Kendisini tebrik ediyorum'' dedi.

Bozbey, Turhan'ı Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title