Haberler

49 YIL CEZAEVİ OLARAK KULLANILAN TAŞ BİNA KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Güncelleme:

MUŞ'un Bulanık ilçesinde 49 yıl boyunca cezaevi olarak kullanılan, boşaltıldıktan sonra harabeye dönen taş bina, hayata geçirilen projeyle kütüphaneye dönüştürüldü.

MUŞ'un Bulanık ilçesinde 49 yıl boyunca cezaevi olarak kullanılan, boşaltıldıktan sonra harabeye dönen taş bina, hayata geçirilen projeyle kütüphaneye dönüştürüldü. Daha önce tutuklu ve hükümlülerin kaldığı bina, gençlerin ilim yuvası haline geldi.

Bulanık ilçesinde,1960 yılında yaptırılan cezaevi, ilçelerdeki cezaevlerinin kapatılmasına karar verilince 2009 yılında boşaltıldı. Kullanılmadığı için harabeye dönen taş binanın kütüphaneye dönüştürülmesi için Bulanık Kaymakamlığı geçen yıl çalışma başlattı. Çalışmalar bir yılda tamamlandı. Aslına uygun olarak restore edilen bina, kapılarını kütüphane olarak açtı. Günde yaklaşık 100 kişinin ziyaret ettiği bina, ilim yuvası olarak hizmet veriyor.

'GÜZEL BİR EĞİTİM YUVASI OLARAK HİZMET VERİYOR'

Hayata geçirilen projeyle kütüphaneye dönüştürülen binayı çok sevdiklerini belirten öğrencilerden Zelal Dağ, Aslında cezaevi olarak kullanılan bina, şimdi güzel bir eğitim yuvası olarak hizmet veriyor. Bizler burayı çok seviyoruz. Eğitim yuvası, okul gibi olduğu için çok seviyoruz dedi.

Kütüphanede kardeşi ve arkadaşlarıyla birlikte daha verimli çalıştıklarını anlatan Pınar Erdoğan ise, Burası eskiden cezaeviymiş ve sonradan kütüphaneye dönüştürülmüş. Buraya kardeşimle beraber, arkadaşlarımızla beraber çalışmaya geliyoruz. Burası bizler için gerçekten çok faydalı oluyor. Evde fazla odaklanıp, çalışamıyoruz. Burada daha iyi şekilde odaklanarak, daha iyi şekilde çalışıyoruz. Burası bizim için çok verimli ve iyi geçiyor diye konuştu.

Bulanık İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Cihat Ekici, İçerisinde bulunduğumuz bina daha öncesinde cezaevi olarak kullanılıyordu. 2009 yılında bu bina boşaltıldı. Metruk bir bina haline geldi. İlçe Kaymakamı Mehmet İlidi, burayı kütüphaneye dönüştürerek bizlerin hizmetine sundu. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Günde 100'den fazla okuyucu kütüphaneden faydalanıyor. Böyle bir binanın kütüphaneye dönüştürülerek, ilim yuvası haline getirilmesi ilçe adına önemli bir hizmet oldu ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hisarcık Bulanık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title