Haberler

TMO, Fındık Alımına Sıkı Hazırlanıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Bu Yıl Yapılacak Fındık Alımlarında Depo Sıkıntısı Çekmeyeceklerini Söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, bu yıl yapılacak fındık alımlarında depo sıkıntısı çekmeyeceklerini söyledi.

İstanbul İhracatçı Birliği'nin yayın organı İnfofarm Dergisi'ne açıklamalarda bulunan TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, ilk kez geçen yıl başladıkları fındık alımlarının bu yıl da devam edeceğini belirtti. Geçen yıl 163 bin ton fındık alımı yaptıklarını kaydeden Kemaloğlu, rutubet ölçme cihazı, elektronik teraziler gibi modern analiz araçları kullanarak alım işini bir standarda kavuşturduklarını da ifade etti. Bu yıl fındık alımı için hazırlıkların devam ettiğini dile getiren Kemaloğlu, "Bizi geçen yıl

zorlayan depo eksikliğini aşabilmek ve Karadeniz Bölgesi'nde lisanslı depoculuk altyapısı ile birlikte ürün senedi kültürünü oluşturabilmek için 5 ayrı bölgede inşa edilmesi planlanan toplam 150 bin ton kapasiteli depoları alıma kadar yetiştirmeye çalışıyoruz. TMO geçtiğimiz yılki tecrübeleriyle fındık piyasasına daha etkin şekilde müdahale edecektir" dedi.

(MAK-SA-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

3.Sayfa Eğitim Sağlık Kültür Sanat Spor Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title