Haberler

Beşiktaş Belediyesi Aids'e Savaş Açtı

Beşiktaş Belediyesi AİDS'e savaş açtıİSTANBUL - Beşiktaş Belediyesi 1 Aralık Dünya AIDS farkındalık günü dolayısıyla Ortaköy'de resepsiyon düzenledi.

Beşiktaş Belediyesi AİDS'e savaş açtı

İSTANBUL - Beşiktaş Belediyesi 1 Aralık Dünya AIDS farkındalık günü dolayısıyla Ortaköy'de resepsiyon düzenledi.

Her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybettiği AIDS hastalığına farkındalık yaratmak için Beşiktaş Belediyesi Ortaköy'de bulunan bir mekanda etkinlik düzenledi. Beşiktaş Belediyesi'nin 1 Aralık Dünya AIDS farkındalık günü nedeniyle gerçekleştirdiği resepsiyona, Pozitif Yaşam Derneği ve HIV Enfeksiyonu Derneği de katılım gösterdi. Etkinlikte konunun uzmanları HIV virüsünden korunmanın yollarını anlatırken hastalık hakkında katılımcılara bilgi verdi. Sağlık sektörünün öncü isimleri de etkinlikte yer aldı.

"Bundan sonra beklediğimiz artık kür"

HIV pozitif hakkında bilgilendirmede bulunan Prof. Dr. Fehmi Tabak, "Bugün artık çok şükür bir veya iki ilaç almaktalar. Tabi bu büyük bir dönüşümdü. Bundan sonrası nedir? Herhalde bundan sonrası tarih veremiyoruz ama 5-10 yıl içerisinde küre doğru giden çalışmalar olağanca hızıyla gitmekte. Bundan sonra beklediğimiz artık kür. Geldiğimiz nokta nedir? Bir öldürücü hastalık noktasından kronik hastalık noktasına geldi. Hastalarımız olarak başlayan HIV enfeksiyonlu olgular dostlarımız olmaya başladı. Tek derdimiz yeter ki ileri evrede gelmesinler. Çünkü kaybettiğimiz bütün olgularımız ileri evrede geleler" dedi.

"Elimizden geldiğince katkı sağlıyoruz"

Beşiktaş Belediyesi meclis üyesi Zeynep Civelek, " Biz yerel yönetimler bu konuda ne yapıyoruz ya da ne yapmalıyız? Beşiktaş Belediyesi olarak 3 senedir bu konuda sağlık müdürlüğümüzün yoğun çalışmaları neticesinde gerçekten katkı vermeye çalışıyoruz. Elimizden geldiğince katkı sağlıyoruz. Bu konuda da bizi yönlendiren sizlere gerçekten çok çok teşekkürler" diye konuştu.

"AİDS demekten vazgeçmeye hep birlikte HIV demeye davet ediyorum

Pozitif Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Canberk Harmancı yaptığı konuşmada, "Bizler enfeksiyonu AİDS ile anlattığımız sürece 32 yılda bu kelime üzerine yüklemiş olduğumuz tüm ön yargıları, tüm endişeleri, tüm endişeleri yeniden üretiyoruz. Bu yeniden üretimlerle aslında hayatının hiçbir evresinde AİDS dönemine gelmeyecek olan bireylerin yaşam haklarını çalışma haklarını, eğitim haklarını gasp ediyoruz. Bu ön yargıları ortadan kaldırmak için sizleri de hep birlikte AİDS demekten vazgeçmeye hep birlikte HIV demeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Beşiktaş Belediyesi 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title