Haberler

ABD'li personelin kafasına çuval geçiren 17 şüpheliye 14 yıla kadar hapis talebi

Güncelleme:

Fatih'te ABD'ye ait bir gemide çalışan personelin kafasına çuval geçirdiği iddia edilen TGB üyesi 17 şüpheli hakkındaki iddianame tamamlandı.

Fatih'te ABD'ye ait bir gemide çalışan personelin kafasına çuval geçirdiği iddia edilen TGB üyesi 17 şüpheli hakkındaki iddianame tamamlandı. İddianamede 17 şüphelinin ayrı ayrı 'birden fazla kişi ile cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 14 yıla kadar hapsi talep edildi.

Amerika Birleşik Devletleri'ne ait bir gemi 2 Kasım 2021'de Fatih Sarayburnu Limanı'nda demirlemiş, gemide mühendis olarak çalışan Adrian Roman Tyrone'un ise gemiden çıktığında Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 17 şahıs tarafından kafasına çuval geçirilmişti. Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, 2 Kasım 2021'de Fatih Kennedy caddesi üzerinde müşteki Adrian Roman Tyrone'un, 17 şüphelinin içinde bulunduğu kalabalık bir grup tarafından durdurularak kafasına çuval geçirildiği anlatıldı.

Eminönü'nü gezerken kalabalık bir grup tarafından durduruldu

Müşteki Adrian Roman Tyrone'un ifadesine yer verilen iddianamede, müştekinin Amerika Birleşik Devletleri'ne ait bir gemide mühendis olarak çalıştığını, olay tarihinde Eminönü çarşısını gezmek için gemiden ayrıldığını, yolda giderken kalabalık bir grup tarafından durdurulduğunu, grubun etrafını sardığını, o sırada birisinin ellerini tutarak hareket etmesini engellediğini ve gruptaki diğer kişilerin de başına çuval geçirdiğini söylediği aktarıldı. Müştekinin ifadesinin devamında, başına çuval geçiren şahısların anlamadığı bir takım sözler söyleyerek bağırdıklarını, sonrasında çuvalı başından çıkarıp olay yerinden kaçtıklarını ve bu kişilerden şikayetçi olduğunu söylediği kaydedildi.

Türk askerinin başına çuval geçirildiği için ABD'ye tepki gösterdiklerini söylediler

Hazırlanan iddianamede yer verilen şüphelilerinin savunmalarında ise Süleymaniye'de Türk askerinin başına çuval geçiren ABD'ye tepki göstermek için böyle bir eylemde bulunduklarını, eylemlerinin suç olduğunu düşünmediklerini söyledikleri belirtildi.

Olay yeri kamera görüntüleri incelemelerinin de yer aldığı iddianamede, olay saatinde müştekinin kaldırımda yürüdüğü, ilk başta 3 kişilik grubun kendisinin yanına yanaştığı, biraz konuştuktan sonra diğer şüphelilerin de olay yerine gelerek müştekinin etrafını sardıkları, akabinde gruptan birkaç kişinin müştekinin kafasına çuval geçirdiği ve müştekinin olay yerinden kaçtığı, şüphelilerin ise slogan attıklarının tespit edildiği kaydedildi.

17 şüpheliye 4 yıldan 14 yıla kadar hapis talebi

Şüphelilerin iştirak halinde müştekinin etrafını sararak ellerini tutup kafasına çuval geçirdiklerinin anlatıldığı iddianamede, ayrıca şüphelilerin bu süreçte müştekinin bir yere gitmesini de cebir kullanarak engellediklerinin anlaşıldığı belirtildi. Hazırlanan iddianamede, 17 şüpheli hakkında ayrı ayrı olmak üzere 'birden fazla kişi ile cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası talep edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Gençlik Birliği Fatih 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title