Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü Konya, Karaman ve Aksaray'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü Konya, Karaman ve Aksaray'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Konya Anıt Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Konya Devlet Tiyatrosu'nda devam etti.

Buradaki törende mesleğe yeni başlayan ve emekli öğretmenler, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, hayatını öğrencilere adayan, milletin kültürünü ve değerlerini yeni nesillere taşıyan öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Öğretmenlerin, insanları eğitmeyi meslek edinen, çocukların geleceğe hazırlanmasına öncülük eden kişiler olduğunu ifade eden Şahin, öğretmenliğin insanlık tarihiyle başlayan kutsal bir meslek olduğunu vurguladı.

Şahin, öğretmenin, çalışmanın, anlayış ve fedakarlığın sembolü olduğunu, konusunun ve meşguliyetinin her zaman insan olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin bulundukları bu yolda gayret ve maneviyatlarını her zaman canlı tutarak ilerlemeleri gerektiğini vurgulayan Şahin, "Gençlerimizi geleceğe hazırlarken diğer dünya gençleriyle rekabet edebilecek şekilde girişimci ve üretken yetiştirmeliyiz. Gelecek siz öğretmenlerin ve yetiştirdiğiniz gençlerin olacaktır. Bu duygularla hayatını eğitimle geçirmiş Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere, ahirete göç eden bütün öğretmenleri şükranla anıyor, Van'daki depremde hayatını kaybeden öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından, adaylığı kaldırılan öğretmenler, öğretmenlik mesleği için yemin etti.

Meram Naciye Mumcuoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiir ve müzik dinletisi ile devam eden program, emekli öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" verilmesi ile son buldu.

Programa Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

-Karaman-

24 Kasım Öğretmenler Günü Karaman'da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan etkinlikler, Piri Reis Kültür Merkezi'nde devam etti.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, burada yaptığı konuşmada, daima hakikati arayan ve daima hakikati anlatan öğretmenlerin, sevginin ve saygının en yücesini hak ettiklerini söyledi.

Öğretmenlerin bize hayal ile hakikatin arasında yaşamayı ve kendimiz olabilmeyi öğrettiklerini ifade eden Kahraman, şunları kaydetti:

"Onların en büyük hedefi tıpkı Yunus misali gönüllere sevginin tohumunu saçmak, gönüllerdeki sevgiyi uyandırmaktır. Çünkü dünyayı sadece sevginin değiştirebileceğini en iyi bilen bilgedir öğretmen. Sevgi ektikleri gönüllerden şükran biçmek de elbette ki en çok onların hakkıdır. 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en samimi duygularla tebrik ediyorum, her birine başarılar ve mutluluklar diliyorum."

Daha sonra adaylığı kalkmış öğretmenler yemin ettiler. Emekli olan 10 öğretmene Kahraman tarafından "Hizmet Şeref Belgesi" verildi.

Programa, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Askerlik Şube Başkanı Personel Albay Rıza Başer, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

-Aksaray-

24 Kasım Öğretmenler Günü Aksaray'da da düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlamalar İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz'ın Hükümet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından öğretmenlerden oluşan halk oyunları grubu bir gösteri sundu.

Buradaki törenin ardından kutlamalar Belediye Tiyatro Salonu'nda devam etti. Genç öğretmenler adına bir konuşma yapan Merkez Babakonağı İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Gülçin Karaca, geleceğin gençlerin elinden tutacak öğretmenlerin elinde olduğunu söyledi.

Toplumların ilerlemesinin gençlerle mümkün olacağını belirten Karaca, bu noktada ise öğretmenlerin devreye girdiğini, bu nedenle öğretmenlerin çok önemli olduğunu söyledi.

Emekli öğretmenler adına bir konuşma yapan Türkçe Öğretmeni Zekeriye Etmiş de konuşmasında öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz ise konuşmasında millet ve memlekete hizmette bayrak yarışına girmiş gençleri yetiştirecek olan öğretmenler olduğunu, öğretmenlerin görevlerini yaparken vatandaşlar arasında da sevgi ve yakınlaşma, refah, sosyal adalet, kamu yararına çalışmayı milli birliğin gerçekleşmesi için kendinde borç olarak gördüğünü söyledi.

Şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrenci ve öğretmenlere ödüllerinin verilmesini ardından adaylıkları kalkan genç öğretmenler yemin etti. Emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve plaket verilmesinin ardından, öğretmenlerden oluşan müzik ekibinin Türk Halk Müziği konseri ile kutlamalar sona erdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama törenine Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Vekili Hüseyin Altınsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İnceer, Emniyet Müdür Vekili Bülent Şahin, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Hasan Çevik, İl Müftüsü Bekir Gülce katıldı.

- KARAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title