Haberler

21 Haziran yaz gün dönümü nedir? Google 2020 yaz sezonunun gelişini doodle yaptı!

Güncelleme:

2020 yaz sezonu ne zaman bitiyor? Dev arama motoru Google, 21 Haziran yaz gün dönümüne özel doodle tasarladı. 21 Haziran'da Güneş ışınları Yengeç Dönencesi'ne dik açıyla gelir ve bu gün itibariyle gündüzler kısalır, geceler uzar. Peki, doodle nedir?

Yaz mevsimi geldi! Kuzey ve Günay Yarım Küre'de gece ve gündüzlerin sürelerinin değiştiği 21 Haziran günü, Güney Yarım Küre'de gündüzler uzar, geceler kısalır. Türkiye'de bugün en uzun gün Sinop'ta yaşanır. 21 Haziran özellikleri neler?

GOOGLE 21 HAZİRAN'I DOODLE YAPTI!

Dünya çapında meydana gelen olaylar ve çeşitli kişilerin ölüm yıldönümü ile doğum günleri gibi özel günlerde Google, bilgi verici tasarımlar sunuyor. Kuzey Yarım Küre'de başlayan yaz mevsimi için de arama motoru, 21 Haziran'ı açıklayan bir doodle hazırladı.

21 Haziran yaz gün dönümü nedir? Google 2020 yaz sezonunun gelişini doodle yaptı!

YAZ GÜN DÖNÜMÜ NEDİR?

Gün dönümü yılda iki kez gerçekleşir ve güneşin dünyaya en uzak mesafede olduğu anın adıdır. Gün dönümlerinde geceler ve gündüzler uzamaya ya da kısalmaya başlar. 21 Haziran yaz gündönümünde güneş ışınları, kuzey yarımküredeki Yengeç dönencesine dünyanın ekseni nedeniyle dik gelir. Bundan dolayı, bu tarihte kuzey yarımkürede gündüzler artık kısalmaya ve geceler uzamaya başlar. Güney Yarım kürede ise bunun tam tersi geceler kısalmaya, gündüzler uzamaya başlar.Türkiye'de 21 Haziran'da en uzun gün Sinop'ta yaşanırken, 21 Aralık'ta Sinop en uzun geceyi yaşar 21 Aralık'ta Hatay'da en uzun gündüz yaşanır.21 Aralık Kış gündönümünde ise güneş ışınları bu sefer güney yarıküredeki Oğlak dönencesine dik gelir. Bu tarihte kuzey yarı kürede gündüzler uzamaya, geceler kısalmaya, güney yarı kürede ise tam tersi gündüzler kısalmaya geceler uzamaya başlar. Böylelikle Kuzey yarım Küre'de yaz mevsiminin başlar.

DOODLE NEDİR?

Google ile tanıştığımız doodle'lar, insanların dikkatini çekmeye yönelik basit tasarımlardır. Fakat doodle'lar çok eskiye dayanır ve ilk kez 17. yy içerisinde kullanılmaya başlamıştır.

Google ise ilk doodle çalışmasını 20 Ağustos 1988 tarihinde Burning Man adlı festivalde kullandı. Bunu sürdürmek isteyen dev arama motoru, sonrasında amblemi üzerinde ufak dokunuşlarla çeşitli doodle'lar tasarlamıştır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Google Sinop Küre Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title