Haberler

"21. Akbank Caz Festivali" Şehrin Sesi Sloganıyla Başlıyor

"Şehrin Sesi" sloganıyla bu yıl 13 Ekim-3 Kasım 2011 arasında dünyaca ünlü caz sanatçılarını Türkiye'de ağırlamaya hazırlanan "21 Caz tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği, Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden biri olarak kabul edilen "21.Akbank Caz Festivali" yarın akşam başlıyor.

"Şehrin Sesi" sloganıyla bu yıl 13 Ekim-3 Kasım 2011 arasında dünyaca ünlü caz sanatçılarını Türkiye'de ağırlamaya hazırlanan "21 Caz tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği, Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden biri olarak kabul edilen "21. Akbank Caz Festivali" yarın akşam başlıyor. Şehrin Sesi sloganıyla bu yıl 13 Ekim-3 Kasım 2011 arasında gerçekleşecek Festival'de yer alan bazı konserlerin biletlerinin şimdiden tükendiği bildirildi.

Dünyaca ünlü caz sanatçılarını Türkiye'de ağırlamaya hazırlanan Festival'de zengin konser programının yanı sıra atölye çalışmaları, paneller, yarışmalar, cazlı brunch'lar ve Kampüste Caz konserleri de gerçekleştirilecek.

Organizasyonu Pozitif tarafından gerçekleştirilen 21. Akbank Caz Festivali'nin öne çıkan isimler arasında, Charles Lloyd New Quartet, Avishai Cohen "Seven Seas", Arild Andersen Trio, Maffy Falay Sextet, Dusko Goykovich Quartet, The Ray Gelato Giants, Azam Ali & Niyaz, Carmen Souza, Robert Glasper Experiment, Vijay Iyer Trio ve ZAZ yer alıyor. Festival'in bu yılki mekanları arasında ise, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat Merkezi, Babylon, Ghetto, Nardis ve The Seed bulunuyor.

-USTALARLA CAZ-

21. Akbank Caz Festivali, "Ustalar" bölümünde bu yıl Arild Andersen Trio, Maffy Falay Sextet, Arto Tunçboyacıyan's 1to3, Dusko Goykovich Quartet, Charles Llyod New Quartet ve Avishai Cohen "Seven Seas"i ağırlıyor. 21. Akbank Caz Festivali'nin açılışını Avrupa caz sahnesinin başarılı trio'larından biri olan Arild Andersen Trio yapacak. Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük caz sanatçılarından dünyaca ünlü trompet ustası Maffy Falay ve topluluğu Maffy Falay Sextet, 14 Ekim 2011 Cuma günü saat 20.30 Cemal Reşit Rey'de bir konser verecek. Perküsyon sanatçısı Arto Tunçboyacıyan, 21. Akbank Caz Festivali'ne yeni projesi "1to3" ile konuk oluyor. Sanatçı, 19 Ekim 2011 Çarşamba günü saat 22.00'de Ghetto'da müzikseverleri caz müziğinin sınırlarında bir yolculuğa çıkaracak.

-CAZIN EFSANEVİ İSMİ CHARLES LLOOYD -

Dusko Goykovich ve topluluğu Dusko Goykovich Quartet, 19-20 Ekim tarihlerinde saat: 21.00'de Nardis'te gerçekleştireceği iki performans ile caz tutkunlarıyla buluşacak. 60'lı yıllardaki çarpıcı çıkışından sonra yeniden doğuşlar, inziva dönemleri ve her seferinde bir üst basamaktan geri dönüşlerle dolu bir kariyer izleyen, efsane saksafoncu Charles Lloyd, Festival kapsamında 23 Ekim 2011, Pazar günü saat: 18.00 Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda Charles Lloyd New Quartet projesi ile caz tutkunlarıyla buluşacak.

Ortadoğu ve Afrika etkilerini caz müziğiyle kendine has bir şekilde birleştiren başarılı basist ve besteci Avishai Cohen, 2011 yılında çıkan son albümü "Seven Seas" ile 23 Ekim 2011, Pazar günü saat: 20.30'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahne alacak.

-TÜRK CAZININ YILDIZLARI-

Türk Caz müziğinin en saygın ve önemli trompet sanatçılarından biri olarak kabul edilen İmer Demirer "Kampüste Caz" konserleri serisiyle gençlerle bir araya gelecek.Uzun yıllar Paris'te solist olarak çeşitli oda müziği toplulukları ile çalışan ve başarılı yorumculuğu ile adından söz ettiren çello sanatçısı Sedef Erçetin ve usta caz müzisyeni Kerem Görsev "Chamber Jazz" projesi ile 20 Ekim 2011, Perşembe günü saat: 21.00'de The Seed sahnesinde olacak.

New York basını tarafından "küresel bir müzik kaşifi" olarak tanımlanan saksafon ustası İlhan Erşahin, caz geleneğinden yola çıkarak, elektronika, hip-hop, groove gibi güncel türlere yer vermiş olduğu projesi İlhan Erşahin's Love Trio featuring Arto Tunçboyacıyan ile 14 Ekim 2011, Cuma günü saat: 22.30 ve 24.00'de Babylon'da.

-YENİ KUşak CAZIN İSİMLERİ-

Yeni nesil cazın en yetenekli müzisyenleri arasında gösterilen Vijay Iyer, Festival kapsamında trio'suyla beraber 18 Ekim 2011, Salı günü saat: 21.30'da Babylon sahnesinde olacak. 2010 yılında "en iyi enstrümantal caz albümü" kategorisinde Grammy'e aday gösterilen Vijay Iyer'a davulda Marcus Gilmore ve basgitarda ise Stephen Crump eşlik edecek.

Funky jazz'ı hip hop ile birleştirerek dinleyiciye eğlenceli bir "deneyim" sunan Robert Glasper Experiment farklı performansıyla 20 Ekim 2011 Perşembe günü saat: 22.30'da Babylon'da sahne alacak. Başarılı kontrbas sanatçısı Ozan Musluoğlu, 21 Ekim 2011 Cuma akşamı saat 21.00'de Nardis sahnesinde, tenor saksafonda Engin Recepoğulları, piyanoda Uraz Kıvaner ve davulda Ferit Odman'dan oluşan bir kadroyla yeni albümü "40th Day"i ile sahneye çıkacak. Türkiye'nin en yaratıcı bas gitaristlerinden biri olarak görülen Alp Ersönmez, usta müzisyenlerden oluşan bir kadro ile "Yazısız" albümünü "Kampüs'te Caz" konserleri kapsamında seslendirecek.

-CAZ VE DANS BİRLİKTELİĞİ-

21. Akbank Caz Festivali'nin bir diğer konuğu ise, İngiliz Kraliyet ailesi için konser veren ve Paul Mc Cartney'in düğününde sahne alan swing müziğinin efsane maestrosu Ray Gelato. Yüksek tempolu parçaları, saksafon soloları ve orkestrasıyla her zaman müzikseverleri mutlu eden, klasik caz geleneğinin son temsilcilerinden Ray Gelato, 13 Ekim 2011 Perşembe günü saat 22.30'da The Ray Gelato Giants ile Babylon sahnesinde olacak.

Nujazz'ı Brezilya sıcağı ve Soul müziği ile birleştiren Almanya'nın başarılı Nujazz topluluklarından Club des Belugas featuring Brenda Boykin, 15 Ekim 2011 Cumartesi günü saat 23.00'de Babylon'da festivalin kaçırılmaması gereken performanslarından birini sahneliyor olacak. 1920'li ve 30'lu yılların swing ruhunu günümüz dünyasının modern sesleriyle buluşturan White Mink (Electro Swing), 13 Ekim 2011 Perşembe günü saat 22.30'da; 15 Ekim 2011 Cumartesi günü saat 23.00'de Babylon Lounge'da caz severlerle buluşacak.

-CAZ MÜZİĞİNİN ÖNE ÇIKAN KADIN SESLERİ-

21. Akbank Caz Festivali'nin takipçileri festival boyunca ZAZ, Azam Ali, Carmen Souza ve Esra Dalfidan'ın aralarında yer aldığı pek çok kadın müzisyenin performanslarını da izleme fırsatı bulacak. Fransa'nın dünyaca ünlü iki yıldızı Fréhel ve Edith Piaf'ı hatırlatan buğulu sesi ve bestelediği şarkılarla, 2010 yılında Avrupa'da "En Beğenilen Fransız Şarkıcı" unvanını alan ZAZ, Festival kapsamında 22 Ekim 2011 Cumartesi günü saat 20.30'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, 23 Ekim 2011 Pazar günü saat 20.30'da ise İzmir'de İzmir Arena'da unutulmaz iki konser verecek.Doğu mistisizmi ile buluşan müziğiyle, günümüzün en özgün müzisyenleri arasında gösterilen Azam Ali & Niyaz, Festival kapsamında 22 Ekim 2011 Cumartesi günü saat 18.00'de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahne alacak.Afrika kültürel müziğini, Batuke ve Morna gibi Cape Verde ritimleriyle birleştiren Carmen Souza Afro-Latin, dünya müziği ve caz arasında gidip gelen renkli çizgisi ve şiirsel performansıyla 19 Ekim 2011 Çarşamba günü saat 21.30'da Babylon'da gerçekleştireceği konseriyle 21. Akbank Caz Festivali'ne farklı bir soluk getirecek bir konser verecek.

-KAMPÜSTE CAZ GÜNLERİ-

21. Akbank Caz Festivali'nin en önemli etkinliklerinden biri olarak görülen "Kampüste Caz" ise, bu yıl 17 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında tam 10 şehirde gerçekleştirilecek. Kampüste Caz etkinliğinin 17 Ekim-21 Ekim 2011 tarihleri arasındaki İstanbul konserleri kapsamında; Türkiye'nin en yetenekli caz müzisyenlerinden Alp Ersönmez Galatasaray Üniversitesi'nde; yumuşak melodilerle trip- hop ve caz arasında giden çizgisiyle müzik sahnesine farklı bir soluk getiren 123, Kültür Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi'nde; gerek benzersiz gitar stili, gerekse özgün eserleriyle dinleyicilerin müzikal algısına farklı bir boyut getiren Timuçin Şahin ise Kadir Has Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde gençlerle bir araya gelecek."Kampüste Caz"ın Anadolu ayağında ise Alp Ersönmez "Yazısız" performansı ile 24 Ekim-3 Kasım tarihlerinde Anadolu Üniversitesi (Eskişehir), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Ankara), Karadeniz Teknik Üniversitesi (Trabzon), Atatürk Üniversitesi (Erzurum), 100. Yıl Üniversitesi (Van), Çukurova Üniversitesi (Adana), Erciyes Üniversitesi (Kayseri), Selçuk Üniversitesi (Konya) ve Uludağ Üniversitesi'nde (Bursa) performanslarını sergileyecek. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title