Haberler

2020'de ne kadar alıyordu, 2021'de ne kadar alacak? İşte memur ve emeklinin zamlı maaş tutarları

Güncelleme:

Enflasyon verilerine göre; memur maaşlarına yüzde 7.33, SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 8.37 zam yapılacak. En düşük memur maaşı 4 bin 542 liraya, en düşük memur emeklisi aylığı da 3 bin 49 liraya yükselecek.

Aralık enflasyon verilerine göre memur ve emekli maaşı zamları belli oldu. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları yüzde 8.37 artacak. Memurlar da toplu sözleşme ve enflasyon farkı dolayısıyla yüzde 7.33 zamlı maaş alacak.

YÜZDE 4.33'LÜK FARK ORTAYA ÇIKTI

TÜİK'in Aralık 2020 dönemi enflasyon verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) geçen yılın ikinci yarısında yaklaşık yüzde 8.37 arttı. Verilere göre, 6 aylık dönemde, geçen yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme kapsamında yapılan yüzde 4'lük zam aşılırken, yaklaşık yüzde 4.33'lük enflasyon farkı ortaya çıktı.

2021'de kim ne kadar maaş alacak? Milyonları ilgilendiren rakamlar netleşti

ZAMLI MAAŞLAR 15 OCAK'TA

Milliyet'in haberine göre; Bu yılın ilk yarısında uygulanacak toplu sözleşme hükmü doğrultusunda memur maaşlarına yüzde 3 artış yapılması öngörülüyordu. Buna yüzde 4.33'lük enflasyon farkının eklenmesiyle memurlar, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin maaş ve aylık artışı yüzde 7.33 oldu. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaş ve aylıklarını 15 Ocak'ta alacak.

2021'de kim ne kadar maaş alacak? Milyonları ilgilendiren rakamlar netleşti

İŞÇİ, ESNAF EMEKLİSİ

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları da geçen yılın son 6 aylık enflasyonu oranına göre, yüzde 8.37'ye zamlanacak. Temmuz 2020'de, memur maaşları ile emekli memur, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 5.75 oranında zam yapılmıştı.

2021'de kim ne kadar maaş alacak? Milyonları ilgilendiren rakamlar netleşti

SGK'LIYA 3 BANKADAN EMEKLİLİK KREDİSİ

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank arasında emekli olabilecek sigortalılara yönelik "kredi iş birliği protokolü" imzalandı. Protokol, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında yapıldı.

2021'de kim ne kadar maaş alacak? Milyonları ilgilendiren rakamlar netleşti

SGK Başkanı İsmail Yılmaz, "Protokolle yapılandırılan borcunu ödemesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılarımıza, herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden, banka kredisiyle emeklilik imkanı sunulacaktır. Sigortalılarımız, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe, yani 31 Mart'a kadar aylık 1.60 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabilecekler" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Memur Haberler

500

Yorumlar (129)

NURAY:

Aylarca işsiz evine ekmek alamayan EYT mağdurlarında sorunu çözülmeli

89
0
yanıtYanıtla
Nil:

15 yıllık öğretmenim.Bu yazdığınız rakamlarda hic maaş almadım daha.Bu neyin yalanı anlayamadım.

33
3
yanıtYanıtla
ahmet:

Kuru ekmek boğazınızdan geçmiyor mu? aç değilsiniz o zaman? itiraz etmeyin, itaat edin

26
8
yanıtYanıtla
Emir:

13 Milyon Emekli 5 Milyondan fazla Memur 1 Milyondan fazla ballı kaymaklı ikramiyesi maaşı Kamu işçisi, Engelli maaşları,65 yaş maaşları daha vardır.Vallhi Devletimiz iyi yetiştiriyor Devlete geleni hesapla gideni hesapla birde bunu kimse sıcacık evlerinde oturmuşlar farkında değiller ama vallahi mucize.Kardeşim Kimse devlete kızmasın elinden geleni fazla fazlasıyla yapıyor.

12
21
yanıtYanıtla
TURK:

Cok üzülüyorsan kazancını devlete bağışla.

yanıt6
yanıt5
KOMA:

On Üç milyon emekli Emekli sigorta birimlerine Katirilyonlarca para yatırıyor. Yani devletten çıkan yok. Yani çalışanlardan alıp emeklilere veriyor

yanıt4
yanıt1
Başka:

Başka ülkelerde dediğin yok .... parası olan özel hastane özel okul güvenlikli site .... bunlar devletin görevi değil mi ?

yanıt1
yanıt0
RACO:

başa sende geçsen 1500 tlyi emekliye verebilirsin bu bir mucize değil abartma sadece iş bilmezlik bizim memurumuz emeklimiz veya işçimize 3 kuruş parayı verebilmek mucize değildir olsa olsa hinliktir 1500 TL gözüne çok büyük bir rakam gibi geldi heralde anlamadım neyi anlatmak istediğini

yanıt4
yanıt1
hakkı:

calismiyandanda 110 tl her ay genelsaglik sigortasi aliyorlar adı uzerinde adam işsiz ekmegi zor buluyor buna ne diyeceksiniz var mı esi benzeri bir uygulama yer yuzunde herhangi bir ulkede calismiyan maasi olmayan adamdan kelle vergisi gibi 110 tl bu mudur bu mu sosyal devlet bu mu bu mu bu mu !!! bu mu bu mu bu mu

yanıt0
yanıt0
Cemal:

en az üç sonra evlenenlere beş çocuk doğurun diyenler düşünsün, diğer ülkeler her ihtiyacını karşılamak için ortalama iki bin dolar verebiliyor

yanıt0
yanıt0
Tüm 129 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title