Haberler

2 Bin 200 Kişiye İş Kapısı

Koç Holding Ceo'su Bülent Bulgurlu, 2 Bin 200'ün Üzerinde Yeni İstihdam Planladıklarını Kaydetti.

Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, Koç Topluluğu genelinde 2009 yılında 68 bin 514 olan toplam çalışan sayısını 70 bin 725'e çıkararak 2 bin 200'ün üzerinde yeni istihdam planladıklarını kaydetti.

Sabancı Holding 2 bin 800 kişiyi işe alacak

Borusan Holding 2010'da 350 kişilik istihdam yaratacak

Koç Holding, 2009 yılında 44,8 milyar lira konsolide satış geliri ve 3,5 milyar lira faaliyet karı elde etti. Holding böylece 2009 yıl sonu itibariyle Koç Holding'in net karı 1,4 milyar TL;ye ulaştı.

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Bulgurlu, yazılı açıklamasında, 2009'un tüm dünya ekonomileri için zor bir yıl olduğunu, dünya ekonomisinin yaklaşık 60 yıl sonra ilk kez yüzde 1 oranında daralmasının öngörüldüğünü ve böyle zor bir senede odaklanma stratejisi ve aldıkları tedbirler sayesinde hedefleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Değişen küresel dinamiklere hızla uyum sağlayarak portföylerini yeniden yapılandırdıklarını dile getiren Bulgurlu, bu sayede, krize kuvvetli bir finansal yapı ve yüksek likidite ile girdiklerinin altını çizdi. Bulgurlu, aldıkları tasarruf tedbirleri ve etkin işletme sermayesi yönetimleri sayesinde yüksek verimlilik oranları yakaladıklarını, odaklandıkları her sektörde hem kalite hem de karlılıkta pek çok küresel rakiplerini geride bırakmayı başardıklarını kaydetti.

Bülent Bulgurlu, 2009 sonuçları ve 2010 beklentilerini değerlendirirken, kriz ortamında dahi Türkiye ekonomisine olan güvenlerinin ve desteklerinin sürdüğünü ve yatırımlarının devam ettiğini belirtti.

2009 yılında 1,7 milyar TL yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Bulgurlu, 2010 yılında da 2,2 milyar TL yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi.

Bulgurlu, “Koç Holding olarak son dört senedir üst üste AB Komisyonu araştırmasında dünyada en fazla Ar-Ge yatırımı yapan şirketler sıralamasında ilk 500'deyiz” dedi.

Hedeflerinin mevcut Ar-Ge kapasitelerini büyütmek, tasarım ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak, enerji tasarrufu sağlayan modeller geliştirmek olduğunu vurgulayan Bulgurlu, böylece küresel rekabette güçlerinin daha da artacağını, markalarının dünya ligindeki konumunun daha da pekişeceğini ifade etti.

Bulgurlu, istihdam politikalarına ilişkin olarak ise Koç Topluluğu genelinde 2009 yılında 68 bin 514 olan toplam çalışan sayısını 70 bin 725'e çıkararak 2 bin 200'ün üzerinde yeni istihdam planladıklarını kaydetti.

TÜPRAŞ'ta, yatırımlarına ve yeniden yapılanmaya yönelik çalışmalarına kararlılıkla devam ettiklerini, operasyonel iyileştirmeler ve aktif satış politikası sonucunda karlılıklarının arttığını belirtti.

Bulgurlu, TÜPRAŞ'ta bugüne kadar 1,2 milyar dolar yatırım yaptıklarını, böylece şirketi geçen yıl son üç çeyrekte dünyadaki en karlı rafinerilerden biri yaptıklarını vurgulayarak, enerji alanındaki bir diğer şirket Aygaz'ın, 2009 faaliyet yılı içinde yüzde 30'luk pazar payı ile açık ara liderliğini koruduğunu dile getirdi.

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Bulgurlu, Opet'in pazar payı kazanmaya devam ettiğini, ayrıca müşteri memnuniyeti araştırmalarında en beğenilen şirket olmayı sürdürdüğünü, TOFAŞ'ın pazar lideri olarak tamamladığı 2009 yılında net karını yüzde 105 artırarak İtalyan Fiat'ın 'dünyada karını en fazla artıran' şirketi olduğunu belirterek, 2009 yılında Fiat'ın dünyadaki en kaliteli üretim yapan tesisi seçildiğini anımsattı ve WCM alanında Gümüş seviye aldığını kaydetti.

-FORD OTOSAN-

5 kıtada, 60'dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Ford Otosan'ın, Türkiye'nin ihracat gelirlerine katkısını daha da artırmak için 2009 yılında ABD ve Kanada'ya ihracat gerçekleştiren ilk Türk otomotiv firması olarak bir ilke daha imza attığını ve ihraç edilen yaklaşık 30 bin adet Transit Connect ile Türkiye'den ABD'ye yapılan toplam ihracatın altıda birini tek kalemde gerçekleştirdiğini belirten Bulgurlu, Transit Connect'in Amerika'ya ihraç edildiği yılda, Avrupa'nın ardından Amerika'da da 'Yılın Ticari Aracı' seçildiğini hatırlattı.

Yapı Kredi'nin ise kredi kartları alanındaki 18 yıllık liderliğini 2009'da da devam ettirdiğini, kredi kartı bakiyesine göre yüzde 20,4'lük pazar payı elde ederek sektörde ilk sıradaki yerini koruduğunu belirten Bulgurlu, The Banker Dergisi'nin, 2009 yılında Yapı Kredi'yi Türkiye'de Yılın Bankası olarak seçtiğini anımsattı, Global Finance Dergisi'nin ise hem 'Bireysel İnternet Bankacılığı' hem de 'Kurumsal İnternet Bankacılığı' alanlarında Yapı Kredi internet şubesini Avrupa'nın En İyisi olarak seçtiğini hatırlattı.

Arçelik bünyesindeki Beko markasının Batı Avrupa'da pazar payını en çok artıran marka olduğunu vurgulayan Bulgurlu, Beko'nun İngiltere pazarında buzdolabı, dondurucu ve pişiricilerde lider konumda olduğunu belirtti. Önümüzdeki dönemde Arçelik ile Türkiye'de liderliklerini korurken, yavaş büyüyeceğini düşündükleri Avrupa pazarlarındaki pazar paylarını artırmaya devam edeceklerini, Orta Doğu'da, Afrika'da ve Çin'deki operasyonları ile Asya Pasifik bölgesinde daha fazla pazar payı almaya devam edeceklerini ifade etti.

-2009'DA 44,8 MİLYAR LİRA KONSOLİDE CİRO-

Bülent Bulgurlu, şöyle devam etti:

“Başarımızın rakamsal ifadesine gelince; 2009 yılını 44,8 milyar lira konsolide ciro ile tamamladık. Faaliyet karımız ise 3,5 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu rakam, 2008 yılında elde edilen iştirak satış kazançları hariç tutulduğunda, zorlu piyasa koşullarına rağmen yıllık bazda yüzde 3 oranında bir artışa işaret etmekte. 2008 yılında iştirak satış kazançları hariç yüzde 6 olan faaliyet kar marjımız, önemli bir artış ile 2009 yılında yüzde 8 olarak gerçekleşti. Vergi öncesi karımız ise 3,2 milyar TL ile geçtiğimiz yıla oranla bir kereye mahsus gelirler haricinde yüzde 121 artış kaydetti. Net karımız ise 1,4 milyar liraya ulaştı. Büyüklüğümüzün bir göstergesi olarak 2004 yılında 389. sıradan girdiğimiz Fortune 500 listesinde, aralıksız 5 yıldır yükselerek 172. sıraya ulaştık. Bu listedeki tek Türk şirket olmanın gururunu bir kez daha yaşadık.”

Elde edilen olumlu sonuçların gelecekte artarak devam etmesinin en temel hedefleri olduğunu vurgulayan Bulgurlu, faaliyet gösterdikleri sektörlerde verimli, yenilikçi, rekabetçi ve karlı olmaya özen gösterdiklerini kaydetti.

Ekonomik performansın yanında sosyal sorumluluk alanında da geniş kitlelere ulaşan sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam edeceklerini dile getiren Bulgurlu, 2010 yılında büyüme stratejilerinin karlılık ve sürdürülebilirlik odaklı olacağını ve bir kez daha sundukları ürünler, kurum kültürleri, yönetim becerileri ve hizmet standartlarıyla fark yaratmaya ve Türkiye'ye değer katmaya odaklanacaklarını açıkladı.

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Bulgurlu, 2010 yılı için beklentilerinin, toplam varlıklarda yüzde 12 artışla 74,5 milyar lira, toplam satışlarda yüzde 18 artışla 52,7 milyar lira, uluslararası satışlarda 28 artışla 11,8 milyar dolar, faaliyet karında ise yüzde 34 artış ile 4,7 milyar lira olduğunu bildirdi.

(Son)

(FAN-ALİ-KUM)

10:43 12/03/10

"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title