Haberler

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

Güncelleme:

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanını kazanacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Gemiyle 35 dakikada katedilen boğaz geçişi köprüyle 6 dakikaya inecek.

Çanakkale Boğazı'nda yapımına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçici çalışma halatı montajına başlanıyor.
Tamamlandığında "Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak, renkleri, figürleri ve diğer özellikleriyle "simgelerin köprüsü" olacak proje için, Lapseki ilçesi Şekerkaya ve Gelibolu ilçesi Sütlüce şantiyelerinde çalışmalar hızla sürüyor. Gemiyle yaklaşık 35 dakika süren boğaz geçişini 6 dakikaya indirecek köprünün, özellikle yaz sezonu gibi yoğun dönemlerde uzun araç kuyruklarını ortadan kaldırması bekleniyor.

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

ÇALIŞMALAR DÖRT KOLDAN DEVAM EDİYOR

" Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olarak nitelendirilen köprüde, her iki yakada suyun içindeki blokların üst üste yerleştirilmesiyle hazırlanan ve Türk bayrağını simgeleyen kırmızı beyaz renklere sahip ayakların tamamlanmasıyla diğer çalışmalara ağırlık veriliyor. Köprünün Lapseki bölgesindeki çalışmalarında ise otoyol bağlantıları, köprü ve menfez gibi bağlantı ara elemanlarının inşası devam ediyor. İstanbul ve Balıkesir'e bağlanacak yollarda kullanılacak gişeler, ara yollar ile kavşak bağlantılarının yapılması için de çalışmalar sürdürülüyor.

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

BOĞAZ TRANSİT GEÇİŞLERE KAPATILACAK

Köprünün inşaat çalışmalarının en önemli bölümünü oluşturan geçici çalışma halatı montajının da yapımına başlanıyor. Halat montajının yapılabilmesi için Çanakkale Boğazı'nın transit gemi geçişlerine kapatılması kararı alındı. Bu kapsamda, inşaat faaliyetlerinin sağlıklı olarak yürütülmesine olanak sağlamak amacıyla boğaz, 3 ve 4 Eylül'de, 07.00 ve 19.00 saatleri arasında çift yönlü olarak kapatılacak. Toplamda 2 gün sürmesi planlanan çalışma ile her iki yaka, ilk kez bir halatla birleştirilmiş olacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

1915 Çanakkale Köprüsü Çanakkale Boğazı Gelibolu Lapseki Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500

Yorumlar (39)

VATANDAŞ:

BU MİLLETE İYİLİK YARAMAZ BU MİLLETE 5 YIL İKTİDAR OLACAKSIN MERKEZ BANKASINI SÖMÜRECEKSİN ABD YE ABİ DİYEN TEK GİDİŞ TEK GELİŞ YOL NERESİNE YETMİYOR KÖPRÜLERE TÜNELLERE YOLLARA HASTANELERE RAHATLIK YARAMAZ BU MİLLETE AÇ BIRAKACAKSIN AÇIKTA BIRAKACAKSIN REZİL EDECEKSİN EKMEK SU ELEKTRİK KUYRUKLARINDA DOĞAL GAZLA NE İŞİ VAR BU MİLLETİN ODUN KÖMÜR NEYİNE YETMİYORDU HÜKÜMET BİRDE DOĞAL GAZ GETİRDİ YANİ BU MİLLET REZİL OLMAYI SEVİYOR SEN MİLLETİN REZİLLİĞİNİ NEDEN BOZUYORSUN YAZIK BU MİLLETE. .

10
14
yanıtYanıtla
gazikentli:

allah bilir kime peşkeş çekildi kaç yıl devlet geçmeyen arabaların parasını kimlere ödeyecek

yanıt6
yanıt3
gıcık:

Istersen anlatmaya taş devrinden basla , o kadar fabrikalarari kim satti, kim cebimizden bir krş para cikmadan yaptiriyoruz diyip mutaitlere dunya para odeyen, daha cok var ...... da bosver bu kopruler halkin ne kadarina fayda saglayacak , sizin gibi koyunlar anca alkislar ama sorgulamaz. Yazik.

yanıt3
yanıt2
yaşar:

yap işlet devret modeli, verilen garanti geçiş ücretleri ile vatandaşın geçiş ücretlerini karşılaştırırsak devlet kasası zararda ama zarar ettikçe kar edenler muhakkak vardır, zaten karı olanlar ses çıkarmıyor, bu arada bazı yorumlarda devlet şunu yaptı, bunu yaptı diyor, -devlet zaten yapmalı, alınan vergi ve primler bunlar için var, zaten bedava vermiyo-yap işlet devret de devlet yaptırmıyor, mütahhit şirket yaptırıp garanti ücretini alıyor, garantiyi verende, alanda bundan bir şekilde memnun

yanıt2
yanıt1
Kılçık:

35 dakikalık yol feribot kuyruğuna takılmazsanız geçerli. Hata sonları ortalama 30 dk. sıra, bayramlarda ise 5 km yi bulan 2 ile 3 saat feribot sırasını es geçmeyin sakın. Meral Akşener geçen seçim öncesi ekonomik külfet diyerek bu yatırımı durduracağını bile dillendirmışti. Ülkem muhalefeti işte tam da bu.

12
8
yanıtYanıtla
Rabbani_Rasta:

Evet yabancı bir şirkete devredip dolar bazında ücretlenip her hafta zam uygulanan fahiş bir geçiş bedeli belirlendiğinde köprüye bakıp bakıp eski yolda sıra beklerken görürsek sizi o zaman anlarsın bu yapılanın hizmet değil de yandaşı zengin etme projesi olduğunu. istanbulada tünel yaptılar kim geçebiliyor ? 40 lira git gel 80 lira ! geçmezsen faturaya yansıtılır :D istanbulda yaşamayan adam geçiş parası ödüyor bunun adına hizmet değil soygun denir

yanıt3
yanıt4
Rabbaniye:

Feribot fiati azmi 45 tl

yanıt0
yanıt0
trabzonlu:

bu memlekette onurlu yaşamak için yağcı olmak gerekmez. sen köprü, tünel, otoyol yapacaksın şu kadar araç geçmezse üstünü devlet olarak sen vereceksin ondan sonrada vatantaşa yükle vergiyi. bu memleketi hükümetmi yönetiyor , yoksavatantaşmı. muhacir dediler 5 milyon suriyeliyi ve daha birçok afganlı , ıraklıyı aldılar onlara maaş bağladılar bu memleketin öz insanlarınadul maaşı bile vermekte imtina ediyorlar bumu iyi yönetim vah , vah, vah. yoksa öğretmenine, emekli astsubayına ve daha birçok memura

10
3
yanıtYanıtla
Çankırılı:

geçiş ücretini ucuz yapsınlarda herkez rahat yararlansın. sürümden kazansınlar. yeteri kadar para toplanmaz ise zaten devlet ödüyor.

10
0
yanıtYanıtla
Hoca:

Allah akp yi korusun. Akp olmasa hala ekmek sırasında bekleyecektik. Bu chp ülkenin başına gelmiş en berbat şey.

3
7
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title