Haberler

16 Ocak Basın Onur Günü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Tören alanından genel görüntler Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca'nın konuşması Ödül töreninden görüntüler 16 Ocak Basın Onur Günü Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen yarışmada dereceye girenlere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık'ın da katıldığı törenle ödülleri verildi Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) tarafından düzenlenen Hüseyin Yenice Gazetecilik Yarışması'nda dereceye giren Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri Metin Girgin ve Şahin Oktay'a ödülleri, 16 Ocak Basın Onur Günü dolayısıyla düzenlenen törenle verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Tören alanından genel görüntler

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca'nın konuşması

Ödül töreninden görüntüler 16 Ocak Basın Onur Günü

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen yarışmada dereceye girenlere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık'ın da katıldığı törenle ödülleri verildi

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) tarafından düzenlenen Hüseyin Yenice Gazetecilik Yarışması'nda dereceye giren Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri Metin Girgin ve Şahin Oktay'a ödülleri, 16 Ocak Basın Onur Günü dolayısıyla düzenlenen törenle verildi.

Haber, fotoğraf, röportaj, görüntü ve mizanpaj kategorilerinde düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Kasr-ı Hümayun'da gerçekleştirildi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, törende yaptığı konuşmada, cumhuriyetin kuruluşunun kentte açıklandığı tarihi gün olan 16 Ocak'ın tüm Türkiye'de kutlanması ümidini taşıdıklarını, bunun için de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve diğer hükümet üyelerinden destek istediklerini söyledi.

"Basın Onur Günü"nün her geçen gün büyük bir coşkuyla kutlandığına dikkati çeken Karaca, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve yönetim kurulu üyeleri ile destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Karaca, "Atatürk, güvendiği gazetecileri buraya toplayarak cumhuriyetin kurulmasını sağlamıştı. Bu onurlu günün devam etmesinden yanayız" ifadesini kullandı.

Türkiye'de gazetecilerin sorunlarının yanı sıra sorumlulukları da bulunduğunu kaydeden Karaca, şöyle devam etti:

"Türkiye'de birlik ve beraberliğin oluşması yönünde gazeteciler de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek zorundadır. Basın ve ifade özgürlüğü olmazsa olmazlardandır. Halkın sağlıklı haber alması için mutlaka basın ve ifade özgürlüğünün önü açılmalıdır. Haber yazdı diye köşe yazısı ve fikir yazdı diye hiç yargılanmadan cezaevine konulan arkadaşlarımız en kısa sürede bırakılmalıdır. Yargılanmalı, suçları varsa o zaman cezaevine konmalıdır."

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kasr-ı Hümayun'da 16 Ocak 1923'te "Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şekli olarak hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu cumhuriyet olacağını" basın toplantısıyla paylaştığını anımsattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da tüm gazetecilerin Basın Onur Günü'nü kutladı.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) Başkanı Çetin Gürol ise ulu önder Atatürk'ün 93 yıl önce çizdiği bu yolda kararlılıkla yürüyeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Haber Haber dalında jüri özel ödülüne layık görülen AA muhabiri Metin Girgin de ödülünü Bakan Işık'tan aldı. Görüntü dalında ikinci olan AA muhabiri Şahin Oktay'a da ödülünü Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker verdi.

Törene AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker ve Cemil Yaman'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Yarışmada dereceye giren gazeteciler ve kategorileri şöyle:

Haber:

1.Kerim Yavuz (Özgür Kocaeli gazetesi)

2. Mesut Işık (Doğan Haber Ajansı)

3. Abbas Çakar (Demokrat Kocaeli)

Jüri Özel Ödülü: Metin Girgin (Anadolu Ajansı)

Fotoğraf:

1. İsa Turhan (Marmara gazetesi)

2. Mesut Işık (DHA)

3. Abbas Çakar (Demokrat Kocali)

Röportaj:

1. Meral Erdoğan (Yeni Haber gazetesi)

2. Gülcan Hacı Gaffaroğlu (Kocaeli Üniversitesi)

3. Erhan Altıparmak (Higway gazetesi)

Mizanpaj:

1. Candoğan Parlatan (Kocaeli Üniversitesi)

2. Fikriye Öndeş (Demokrat Kocaeli gazetesi)

3. Evren Kızıltaş (Gebze Gazetesi)

Görüntülü haber:

1. Ümit Ülker (TRT)

2. Şahin Oktay (Anadolu Ajansı)

3. Semih Kanpara (A Haber)

-Diğer ödüller

Törende "En iyi spor adamı" seçilen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ödülünü yönetim kurulu üyesi Metin Doğan aldı.

"En iyi TV Programı" ödülü Habertürk televizyonundan Balçiçek İlter'e, "Yılın tarihçisi" ödülü Ahmet Nezih Galitekin'e, "Yılın gazetecisi" ödülü Milliyet gazetesinden Bünyamin Aygün'e, "Basın onur ödülü" ise Yavuz Donat'a verildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Anadolu Ajansı Yılmaz Karaca Fikri Işık Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title