Haberler

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi Azerbaycan'da Anlatıldı

Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış Fetullahçı Terör Örgütü (FETO) üyesi bir grup asker ve onların sivil uzantıları tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi, Azerbaycan’da anlatıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış Fetullahçı Terör Örgütü (FETO) üyesi bir grup asker ve onların sivil uzantıları tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi, Azerbaycan'da anlatıldı.

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminin yıl dönümünde TRT World ve Kafkas Uluslararası İlişkiler ve Strateji Araştırmalar Merkezi (KAFSAM) organizasyonuyla darbe girişiminin detayları Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen konferansta anlatıldı. Konferansa AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, Türkiye- Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Necdet Ünüvar, TRT World Haber Direktörü Fatih Er, KAFSAM Başkanı Araz Aslanlı, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycanlı milletvekilleri ve akademisyenler katıldı. TRT World Haber Direktörü Fatih Er, "FETÖ terör örgütünün dünyadaki ağına baktığımızda darbenin tam tersi şekilde algı oluşturulmaya çalışılıyor. Biz Türk halkı adına bu algıyı kırmak için mücadele ediyoruz. Sadece Azerbaycan'da değil, Japonya'dan tutun da Avrupa'nın birçok ülkesine kadar bu tür programları organize ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Unutmayacağız ve unutturmayacağız"

AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, "Biz hem sosyal medyadan, parlamentodan ve seçim bölgelerimizde unutmayacağız ve unutturmayacağız diyoruz. Bu anlamda çok önemli. Birebir tanıklıkların diğer ülkelerde anlatılması. Bu çalışmada emeği olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Türk milleti tarih yazdı"

AK Parti Milletvekili Necdet Ünüvar ise, "15 Temmuz 2016'da gerçekten çok ciddi hain darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldı Türkiye. O gün gerçekten Türk milleti tarih yazdı. Bizler de bütün dünyaya anlatıyoruz Türkiye 15 Temmuz'da neler yaşadı, nasıl yaşadı ve o hain darbe teşebbüsüne karşı nasıl direndi, onları bütün dünyaya anlatıyoruz. Bundan sonra neler yapmamız gerektiğini de konuştuk. Azerbaycan daima bizim yanımızda oldu. 15 Temmuz günü bizi Azerbaycanlı kardeşlerimiz Türkiye'de kimle teması varsa aradılar. Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ilk arayanlardan ve geçmiş olsun dileğini iletenlerden birisiydi. FETÖ aslında sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanı ve gittiği her noktayı tehdit eden çok önemli bir tehdit. O tehdide karşı bütün ülkelerin çok diri durması lazım, çok mütenakıs olması lazım. Azerbaycan'ın da o konuda mütenakıs davrandığını ve Türkiye'nin daima yanında olduğunu, FETÖ ile mücadelede hem bizim yanımızda olduğunu görüyoruz ve bundan da memnuniyetimizi ifade ediyoruz" dedi.

TRT World, Azerbaycan'ın yanı sıra 11 ülkede daha 15 Temmuz'la ilgili etkinlik düzenleyecek. - BAKÜ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Azerbaycan Ak Parti Türkiye Bakü Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title