Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Manisa'da faaliyet gösteren 9 sivil toplum kuruluşu (STK), 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde ortak basın açıklaması yaptı.

Manisa'da faaliyet gösteren 9 sivil toplum kuruluşu (STK), 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde ortak basın açıklaması yaptı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası'nda, birlik ve beraberliği pekiştirmek adına "Gücümüz Milli İrade Hedef Büyük Türkiye" sloganıyla basın açıklaması yapıldı.

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Türkiye tarihinin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un yıl dönümünde iki hafta boyunca, farklı etkinliklerle 15 Temmuz ruhunu canlı tutacaklarını söyledi.

"15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız." diyen Erbil, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı terör örgütü, 'devleti' ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah'a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu."

15 Temmuz'da Türkiye'nin, en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla geçtiğine dikkat çeken Erbil, şöyle devam etti:

"Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Milletimiz darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan etmiştir. 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez.' Bu, dünyaya örnek olacak bir tavırdır. Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik. Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehit oldu, 2 bin 301 vatandaşımız gazi oldu. Milletimiz, onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır."

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise, en az 15 Temmuz kadar darbe girişiminin sonrasının da ülke açısından zorlu bir süreç olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Darbe girişimi sonrası toplum büyük bir travma yaşadı. FETÖ, yalan haberlerle yurt dışında ülkemiz aleyhine karalama kampanyaları yürüttü. Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Allah'a şükür, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların hepsini de kısa sürede atlattık. Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık. Emin olun bizim son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bir daha ayağa kalkamazdı. Ama biz dimdik ayaktayız."

Basın açıklamasına, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, Türkiye Kamu Sen Manisa İl Temsilcisi Bekir Dağıstan, Hak-İş Manisa İl Temsilcisi Turan Karafil, Manisa TSO Meclis Başkanı Hayati Dolman, Manisa TSO Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Erbil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
title