Haberler

14 Mayıs Eczacılık Günü

9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Mukaddes Harmancı, Eczacıların Raflardaki İlacın Fiyatının Düşmesiyle Sermayelerinin Küçülmesinden Dolayı Vatandaşlara Hizmet Sunamaz Hale Gelmesinden Endişe Duyduklarını Söyledi.

9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Mukaddes Harmancı, eczacıların raflardaki ilacın fiyatının düşmesiyle sermayelerinin küçülmesinden dolayı vatandaşlara hizmet sunamaz hale gelmesinden endişe duyduklarını söyledi.

14 Mayıs Eczacılık Günü münasebetiyle bir grup eczacı, Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Eczacılar adına açıklama yapan 9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Mukaddes Harmancı, bilimsel eczacılığın 168. yılını kutladıklarını belirterek, tüm meslekler gibi eczacılığın da hızlı bir dönüşüm geçirdiği dönemin yaşandığını ifade etti. Son yıllarda eczacılık mesleğinin ilaçta KDV'nin indirilmesi, SSK ve yeşil kartlı hastaların eczanelerden ilaç alması gibi önemli değişimler geçirdiğini

anlatan Harmancı, "Mesleki olarak ortaya çıkan meselelerimizi çözmek için biz Türkiye'de yaşayan 29 bin eczacı sürekli çaba harcıyoruz. Hizmet sunarken yıl içinde ilaç veriş koşullarının sık sık değişmesinden, vatandaşlarla karşı karşıya bırakılmamızdan mutsuzuz. Raflardaki ilaçlarımızın fiyatları düştüğünde, yüksek fiyata aldığımız ilacı düşük fiyata satarak sermayemizin küçülmesinden ve ilaç hizmeti sunamaz hale gelmekten endişeliyiz. Kamuda çalışan eczacılarımızın aynı işi yapmalarına rağmen kurumlara

göre değişen ciddi ücret farklılıklarından şikayetçiyiz. Fiyatını kararnameyle devletin tespit ettiği ve vazgeçilemez bir ürün olan ilaçta, bizi 30 yıl geriye götürecek ve etik tüm değerleri alt üst edecek, mesleğimizde kaos oluşturacak ucu açık iskontonun haksızca gündem edilmesinden çok ciddi rahatsızız" dedi.

Mukaddes Harmancı, reçete kontrollerinde standardizasyonun sağlanmamasından ve karşılanan reçetelerden kesintiler yapılmasından sıkıntılı olduklarını vurgulayarak, "Türkiye'de tüketilen ithal ilaç oranının sürekli artmasından, ilaçta yeterince Ar-Ge çalışması yapılmamasından, yerli ilaç sektörünün sürekli el değiştirerek yabancı sermayeye geçmesinden ülke, sağlık, ilaç politikasının geleceği açısından ciddi anlamda kaygılanmaktayız" diye konuştu.

(OÖ-MŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title